Няма подготовка за машинно гласуване на местните избори през ноември.

...
Няма подготовка за машинно гласуване на местните избори през ноември.
Коментари Харесай

Цветозар Томов: Няма подготовка за машинно гласуване на предстоящите местни избори

Няма подготовка за машинно гласоподаване на локалните избори през ноември. Това съобщи социологът и някогашен член на ЦИК Цветозар Томов пред Радио „ Фокус “.

Той е безапелационен и че машинният избор крие опасности.

„ Би трябвало да се промени законодателството по този начин, че да се конкурират всички технологии, които сега ги има в света, с цел да можем да създадем избор, който е оптимално сигурен. Това, обаче, няма по кое време да стане за локалните избори наесен “, уточни Томов.

Като различен проблем Томов очерта, че наемането на машините би трябвало да се случи в „ истерични периоди “.

„ Би трябвало да се организира нова процедура, още веднъж в истерични периоди, след което да се проведат всички процедури, свързани със узаконяването на машината – на базовия и потребителския програмен продукт. На евроизборите има един вид на потребителски програмен продукт и той едвам беше одитиран в последния миг, дни преди изборите, до момента в който локалния избор би трябвало да има към 2000 разновидности на потребителски програмен продукт “, изясни социологът.

Цветозар Томов обърна внимание на обстоятелството, че локалните избори се управляват не от една ЦИК, а от 265 Общински изборни комисии, които, по думите му, са с нулева подготовка да проведат машинен избор. /focus-news.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР