Няма по-страшно нещо от това детето да боледува. В желание

...
Няма по-страшно нещо от това детето да боледува. В желание
Коментари Харесай

7 опасни грешки при свалянето на температура у детето

Няма по-страшно нещо от това детето да боледува. В предпочитание си да му помогнем да оздравее час по-бързо обаче от време на време от обич и от неведение вършим неточности, които могат да влошат положението му. Ето някои неща, които не е добре да вършим, в случай че детето има температура, написа www.obekti.bg.

1. Да му давате млечни артикули

Струва ни се, че киселото мляко и изварата са храни, които елементарно се усвояват от организма и са подобаващи за дребното. Това е по този начин, само че не и в тази ситуация, когато е болно. При тресчица с температура над 38,5 млечните артикули могат да провокират повръщане, тъй като от топлината се вкисват в стомаха, тъй че краткотрайно ги изключете от храненето.

2. Да му слагате памперси

Ако сте дали на детето лекарство за намаление на температурата, помнете: памперсът работи като термос. И не е изключено лекарството да не може да подейства изцяло. За да се намали температурата от повърхността на тялото би трябвало да се изпарява влага, а многослойния памперс пречи на този развой. Затова в сходни случаи използвайте памучни гащички за многократна приложимост.

3. Прекалено доста да го завивате

Може да ви се коства, че му е студено или пък че може още повече да се простуди в хладната стая, само че да го навличате или завивате е неприятна концепция, по този начин градусите на термометъра единствено ще порастват. При тресчица е добре да му облечете памучна, лека дреха (такава, с която и вие бихте се чувствали добре в стаята) и вероятно леко одеяло. Ако в стаята е топло, може да замените одеялото с тънка пелена.

4. Да не обърнете внимание на хладните ръце и крайници

Студените крака са симптом за конвулсия на съдовете, което в комбиниране с високата температура може да предизвика крампи. В тази обстановка е нужен масаж на крайниците и не е непотребен още един пласт облекла. При сходни признаци строго са неразрешени прохладните компреси и мокрите масажи (със алкохол, ракия, оцет и т.н.).

5. Да нарушите режима на банкет на вода

При тресчица и приемането на медикаменти за намаление на температурата детският организъм доста бързо губи влага. Дефицитът на течности в организма обезателно би трябвало да се възвръща, защото обезводняването води след себе си още по-висока температура, която още по-трудно ще бъде смъкната с медикаменти. С обезводняването не постоянно може да се справите в домашни условия и е необходим банкет в болница.

Затова постоянно предлагайте на болното дете питиета – най-вече чайове и вода. Освен всичко положителното оводняване способства извеждането на токсините на организма, като по този начин способства оздравяването.

6. Да карате детето да се храни

Липсата на вкус е естествена реакция на организма по време на болест. Не настоявайте детето да яде, само че от време на време му предлагайте храна. Идеални в тази ситуация са хранителни бульони, немлечни каши, задушени или варени зеленчуци, свежи плодове.

7. Да игнорирате съпътстващите признаци

В огромна част от случаите сама по себе си температурата не съставлява заплаха за детето (с изключение на новородените). Ако към нея се причисли и мощно главоболие, детето реагира на докосването ѝ с рев, с повдигането на температурата съзнанието се замъглява, появи се обрив, има смяна в мускулния тонус – понижен е или противоположното – повишен), в случай че има признаци на обезводняване (лигавиците стават сухи, а пишкането - рядко), детето диша тежко, температурата е прекомерно висока и не се въздейства от медикаменти, както и при други тревожни признаци – неотложно се обърнете към доктор.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР