Няма по-сигурен залог от това да кажете, че ни очаква

...
Няма по-сигурен залог от това да кажете, че ни очаква
Коментари Харесай

Доц. Сарийски: Китай и Русия ще ни казват колко да бъде цената на газа

" Няма по-сигурен залог от това да кажете, че ни чака тежка зима. Блумбърг понякога вършат проучване измежду икономисти и към 80% споделиха, че ни чака криза. Тоест скоро икономистите ще са 100% сигурни в нея, тъй като процентът се повишава. Това се получава от печатането на пари. Другият проблем са суровините, Европа от години живее с евтини първични материали от Русия, Африка и така нататък Но в този момент това завърши в Самарканд (срещата в Узбекистан) ", съобщи в ефир доцент Григор Сарийски, икономист от Института за стопански проучвания на Българската академия на науките.

" Китай и Русия имат 2/3 от производството на уран. Представете си по какъв начин ще съществуват атомните централи като имате сходен монопол. Страните от Шанхайската организация за съдействие имат нещо като " газов ОПЕК ". Страните-членки имат към 73% от международните потвърдени находища. Скоро ще имаме комитет по обмисляне, който ще ни споделя какъв брой да бъде цената на газа. Толкова ", добави той.

" Меко казано ограниченията на Европейски Съюз са недомислени. Европа не си прави добре сметката. Какво очаквате от съюз, в който елитът се избира по недемократичен метод. Там надалеч не влизат най-квалифицираните. Коалиционните партии в ръководството на Германия, до момента в който Урсула фон дер Лайен беше министър там, споделиха че това е най-слабият немски министър за всички времена, по каквото ще да е ", уточни доцент Сарийски.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР