Няма по-прозрачно и по-открито работещ регулатор в Европа от Съвета

...
Няма по-прозрачно и по-открито работещ регулатор в Европа от Съвета
Коментари Харесай

Соня Момчилова: Чувам за 9-месечни усилия да бъда сменена аз като председател на СЕМ

Няма по-прозрачно и по-открито работещ регулатор в Европа от Съвета за електронни медии. Ние организираме съвещанията си онлайн, нашите протоколи са налични, непрекъснато излъчваме кръгли маси, разисквания и полемики. Много съществени старания положихме във връзка с медийната просветеност - това съобщи в студиото на  председателят на Съвета за електронни медии (СЕМ) Соня Момчилова.

 

" Чувам, че има предложение членовете на Съвет за електронни медии от 5 да станат 7. Чувам за 9-месечни старания да бъда заменена аз като ръководител на Съвет за електронни медии. Привиквана съм в Народното събрание невиждано постоянно. Отправят се рецензии към Съвет за електронни медии от депутати, от някогашния министър председател Денков. От чуването ми по отношението на доклада на Съвета за електронни медии в медиите излезе едно-единствено изречение и то беше 100-процентова дезинформация. Гласеше: " Председателят на Съвет за електронни медии се разгласи за премахването рекламата на хазарт от 17 до 18 часа ", разяснява тя.

На въпрос дали и рекламите на хазарт по медиите хранят партиите, Соня Момчилова отговори:

Тя акцентира, че Съвет за електронни медии не може да предотврати или влияе на всичко, което феновете и слушателите виждат по малкия екран и чуват по радиото, тъй като работи по доста остарял закон, който се упражнява от Агенцията по приходите.

Соня Момчилова уточни, че Съвет за електронни медии е почнал процедура по осъществяване на социологическо изследване за това какви са настройките на обществото. Направени са доста значими обществени и социологически изследвания, които са знакови и ще бъдат доста потребни за публичната задача на малкия екран. Те ще дадат нов взор за това какво чакат феновете.

Председателят на Съвет за електронни медии акцентира, че е мъчно да се устоява и да се съблюдава плурализмът, в случай че би трябвало да са удовлетворени представителите на всички партии. Няма рецепта по какъв начин да бъде постигана тази цел. Все по-трудно ще е да се прави телевизия, която да дава отговор на условията.

Единственото, което може да се опълчи на изкуствения разсъдък, на неговата неуморност, на неговата неподвластност, може би, симпатии-антипатии, на финансови зависимости, е човешкост, емпатия, благосклонност към фена, тъй като аз нарекох някои риалити формати интелектуален Холокост, за което ми беше поискана оставката и бях наречена антисемит, макар че цитирах Ноам Чомски, който е украински евреин и който беше използвал тази словоформа за образованието в Америка. Мисля, че във връзка с медиите се случва нещо сходно.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР