Няма по-опасен от полуграмотния човек.Колкото повече стават полуграмотните хора в

...
Няма по-опасен от полуграмотния човек.Колкото повече стават полуграмотните хора в
Коментари Харесай

Цитат на деня: Няма по-опасен от полуграмотния човек

" Няма по-опасен от полуграмотния човек. "

" Колкото повече стават полуграмотните хора в обществото, толкоз повече то деградира и се връща обратно към Средновековието. "

" Проблемът е, че във времето на всеобщата осведомителна съгласуваност лудостта на един бързо става полуда на доста. "

Това е написал в блога си Костадин Костадинов през 2017 година Сега водачът на " Възраждане " стана народен представител и вкара още дузина души в Народното събрание, откакто месеци наред разказваше по интернет известни тайни теории за " актуалните ваксини ". За текста му " Новото Средновековие " напомни тази седмица gospodari.com, последовател на телевизионното предаване " Господари на ефира ".

" Аз не желая да разясня, тъй като не съм експерт, не съм доктор ", сподели той в едно свое видео ден преди идването на първите дози от имунизацията против COVID-19 в България. Но незабавно добави: " желая да разясня въпроса за имунизацията против ковид ". Следват познати изказвания, че тази ваксина била основана прекомерно бързо, че се преескпонирали случаите, насаждала се суматоха и всеобща неуравновесеност " без безусловно никакъв аналог ".

Ето какво е написал преди 4 години Костадинов:

" Някой написал, че от имунизациите децата развиват аутизъм, различен го прочел, трети го цитирал като персонално претърпяно и за няколко дни интернет почва да ври и кипи. Хората в голямото си болшинство не са осведомени с тематиката, тъй като няма по какъв начин да схващат от всичко (естествено), само че по чисто човешки аргументи надават ухо за неприятните вести и даже и да не ги одобряват, ги запомнят. И червейчето на подозрението се загнездва. Ами в случай че е правилно? Я по-добре, за всеки случай, да не си имунизирам детето. То нали другите са имунизирани, какво толкоз? И умствената зараза стартира "

както и

" Има една добре известна приказка, че колкото по-малко знае един човек, толкоз по-компетентно се изрича по всевъзможни въпроси и тематики. Едва ли има място на света, където това да важи с по-голяма мощ, от българското интернет-пространство. Тук се вихрят едни от най-големите мозъци, които е раждала човешката цивилизация. Те схващат от всичко - от медицина, история, газови изследвания, нуклеарна физика, молекулярна химия, геополитика и каквото друго се сетите. Всичко това щеше да е доста занимателно, в случай че не живеехме във време, в което всеки с достъп до интернет и задоволително възторг може да наводни безусловно с каквото си изиска големи територии от осведомителното пространство. "

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР