Няма по-хубаво чувство от това да обуеш новите си обувки.  Особено

...
Няма по-хубаво чувство от това да обуеш новите си обувки. 
Особено
Коментари Харесай

Наръчник за поддръжка на белите кецове

Няма по-хубаво възприятие от това да обуеш новите си обувки. 

Особено в случай че това са чисто бели кецове, недокоснати от мръсотията, която единствено след няколко носения към този момент ще ги е трансформирала в… ами, не толкоз бели.

Макар да е доста мъчно, а за някои от нас – съвсем и невероятно да опазим маратонките си искрящи, с малко неизменност и няколко потребни препоръки от любителките на спортни обувки може и да го реализираме. Все отново напоследък кецовете се трансфораха в съществена част от дрешника на модерните девойки и към този момент ги съчетаваме даже с костюми! Ето и препоръките:

Бъдете готови

Почистването на кецовете зависи главно от това с какво сте ги изцапали. Ако се окаже, че сте на открито и мръсотията е попаднала върху подметката ви, постоянно е хубаво да имате мокра кърпичка подръка, с която незабавно да изтриете петното. Ако обаче нацапате горната част и тя е направена от плат, а не от кожа, ще би трябвало да почакате да се приберете у дома. В противоположен случай рискувате да влошите ситуацията още повече.

Почиствайте ги след всяко обуване

Ако желаете кецовете ви да наподобяват като нови, то би трябвало да ги чистите след всяко носене. Разбира се, има някои модели, които в действителност наподобяват по-добре леко захабени. Класиките като Vans и Converse Chuck Taylor се снабдяват с необикновен сексапил и характерност точно когато ги поносите малко. Не можем да кажем същото за белите кожени Adidas да вземем за пример, които постоянно би трябвало да са в съвършено положение.

 ae9f6b8020bf972c55a3d5e2f176b88f

От време на време се постарайте повече

По-обстойното разчистване оставете за моментите, в които имате повече свободно време. Отделете връзките, с цел да можете да достигнете на всички места.

Винаги започвайте с четкане на изсъхнало, с цел да премахнете множеството от насъбраната нечистотия. Използвате общоприета четка, в случай че обувките ви са направени от плат или кожа, и по-мека, в случай че става дума за деликатна материя или велур.

След това намокрете четката и нанесете върху нея малко от определения препарат. Търкайте, до момента в който се получи пяна и я разнесете по цялата обувка. Добър съвет за абсорбиращите материи е да поставите микрофибърна забрадка отвътре, с която да блокирате мръсотията, тъй че да не навлиза във вътрешността в обувката.

Накрая изплакнете микрофибърната забрадка и посредством нея отстранете пяната от маратонките си.

 c25d3c221dbc27697a66d79e268a26f6

Съхранявайте ги вярно

Винаги прибирайте обувките си, когато са почистени. Не желаете мръсотията по тях да отлежи в продължение на дни или седмици, защото по-късно ще ви е много по-трудно да се справите с нея. Добра алтернатива е да пазите истинската кутия, с цел да не могат кецовете ви да се боядисат или нацапат от останалите обувки в шкафа. Също по този начин е хубаво да ги цялостните с хартия, с цел да не се образуват гънки.

Не допускайте неточности

Сухото четкане, както казахме и нагоре, е доста значимо. Ако вместо това намокрите обувката, цялата нечистотия ще навлезе по-дълбоко в материята. Друга огромна неточност, която хората вършат, е да почистят обувките, само че не и връзките. А това унищожава целият резултат.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР