Няма по-добро чувство от това да излезете от душа и

...
Няма по-добро чувство от това да излезете от душа и
Коментари Харесай

Какво се случва с косата ви, ако я миете всеки ден

Няма по-добро възприятие от това да излезете от душа и да помиришете този прелестен мирис на шампоана си. Чувствате се освежени и заредени с сила и това е най-хубавият метод да започнете деня си. Въпреки това прекомерно честото миене на косата може да не е най-хубавият ход.

Направихме лист със неща, които демонстрират, че е по-добре да дадете отмора на косата си от честото миене. Уверете се, че сте ревизирали бонуса, който сме подготвили, с цел да имате здрава коса, без да харчите прекалено много.

1. Цветът при боядисаната коса може да избледнее прекомерно бързо.

За тези, които обичат да вършат опити със смели цветове на косата или които обичат кичурите, може да желаете да преразгледате честотата, с която миете косата си. Химикалите в боята са уязвими към вода и прекомерно честото й миене може да лиши косата ви от боядисания й нюанс.

Решение: Опитайте да я миете на най-малко 3 дни и използвайте шампоан, който е подобаващ за боядисаната ви коса. Това може да помогне на цвета ви да издържи по-дълго.

2. Косата ви може да се усеща по-суха.

 Сухата или къдрава коса е различен знак, че я миете прекомерно. Повечето шампоани съдържат химикали, наречени сулфати, които отстраняват естествените масла от косата ви. Следователно тя незабавно ще наподобява по-чиста, само че вие ще я увредите в дълготраен проект. Ако лишите косата от естествените й масла, скалпът ви ще бъде изсъхнал, както и текстурата на косата ви.

Решение: Освен да измененията честотата, пробвайте да употребявате овлажняващи артикули за възстановяване на кутикулите на косата и изберете шампоани без сулфати.

3. Може да забележите повече пърхот.

 Пърхотът е положение, при което скалпът стартира да сърби и да се лющи, оставяйки бели прашинки в косата ви. Когато прекалите с измиването, вие несъзнателно премахвате естествения себум от скалпа си, което е от значително значение за поддържането му подхранен и здрав. Това от своя страна може да накара скалпа ви да стане по-сух и да провокира още повече пърхот.

Решение: Понякога просто изплакване ще бъде достатъчно, за отстраняване на непотребното масло и нечистотия. Ако страдате от пърхот, тогава можете да опитате ексфолиация дружно с шампоан с масло от чаено дърво, до момента в който люспите се изчистят.

4. Може да имате повече цъфтящи краища.

Цъфтящите краища са резултат от изтъняването на косъма, нормално в края на нишката. Ако имате този проблем, тогава може да желаете да разредите рутината си за къпане. Когато косата е мокра, тя е още по-податлива на увреждане. Ето за какво колкото по-често я миете, толкоз по-вероятно е тя да стартира да цъфти.

Решение: Ако към този момент имате цъфтящи краища, няма решение за това с изключение на да ги отрежете. След това пробвайте да употребявате изсъхнал шампоан в тези дни, когато не къпете косата си, с цел да намалите омазняването.

5. Косата ви може да наподобява по-мазна.

Когато миете косата си всекидневно, мастните ви жлези стартират да създават повече масла, с цел да компенсират загубата, когато шампоанът ги отстранява. Освен това, даже в случай че видът ви коса е по-мазен, вие също изсушавате кичурът на косата. Като измененията честотата, в последна сметка ще обучите тези жлези да не създават прекомерно доста масла.

Решение: Имайте график кои дни са по-подходящи за миене на косата ви. Например, може да помислите да вземете приятен релаксиращ душ в тези дни, когато упражнявате, или през уикенда, когато излизате и водите по-активен обществен живот.

Бонус: домашни маски

1. Ябълков оцет: Той може да помогне за смяна на равнищата на pH на вашата коса и скалп, което води до по-малко струпване и по-балансирани равнища на масла. Смесете 3 супени лъжици ябълков оцет с чаша хладка вода. След като измиете косата си, нанесете разтвора върху косата и го разтрийте върху скалпа. Изчакайте 5 до 10 минути, преди да го изплакнете.

2. Алое вера и лимонен сок: двата детайла работят като стягащо средство за управление на производството на себум и може да направи косата ви по-блестяща и по-малко мазна. Комбинирайте ги, като добавите 2 чаени лъжици гел от алое вера и 1 супена лъжица лимонен сок в купа. След това изсипете чаша вода в купата и разбъркайте. Използвайте тази примес, с цел да изплакнете косата си.

3. Етерични масла: Маслата от мента и чаено дърво могат да оказват помощ за поддържането на порите на скалпа ви чисти от струпване, като по този метод косата ви е по-малко мазна. Разнесете капка или 2 през косата си сред измиванията. Имайте поради, че не би трябвало да прилагате неразредени етерични масла непосредствено на кожата си. След това увийте главата си с забрадка и оставете да престои 10 минути, преди да изплакнете и измиете с шампоан.

4. Сода за самун: Счита се за евтина и без химикали опция на сух шампоан. Помага за отстраняване на всевъзможни натрупвания. Смесете 2 или 3 чаени лъжички сода за самун в купа с вода, до момента в който получите мечтаната консистенция. Нанесете сместа от корена до върха върху мокра коса. Изчакайте една минута, преди да го изплакнете.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР