Няма план Б, ако не бъде гласувана актуализацията на бюджета.

...
Няма план Б, ако не бъде гласувана актуализацията на бюджета.
Коментари Харесай

Гьоков: Няма актуализация на бюджета, няма увеличение пенсиите

Няма проект " Б ", в случай че не бъде гласувана актуализацията на бюджета. Увеличението на пенсиите ще е 6,5% и ще отпадне коронавирус добавката от 60 лева Това съобщи общественият министър Георги Гьоков в " Защо господин министър " по bTV.

Той напомни, че с актуализацията се планува нарастване на междинната пенсия от 1 юли с 23% и тя да стане 666 лева, а от 1 октомври с 33% и да е 718 лева " Това чакат българите и няма по какъв начин да им се изясни, че някой политически се запъва ", съобщи той.

Той напомни решенията едно от решенията на Националния съвет на Българска социалистическа партия от през днешния ден - акредитиран е водачът и ръководителят на парламентарната група да проведат диалози с съдружните сътрудници за обединяване към цели, които да влязат в една стратегия с къс период, да вземем за пример до края на годината,
която да стане стратегия на обединението и да бъде изпълнявана.

Според него изваждането на министрите от Има Такъв Народ не значи овакантяване на обединението. Той счита, че кабинетът и Народното събрание би трябвало да приведат народа през тази висока инфлацията, и че актуализацията ще донесе успокоение.

Ако бъде признато единствено държавното публично обезпечаване, тогава е допустимо да се извърши 10% нарастване с добавките, само че за един-два месеца. Министърът позволи, че Слави Трифонов не е икономист и не знае следствията. " Не желая да допускам, че е от популизъм или от користна позиция ", сподели още той.

Гьоков напомни, че Комисията по труда и обществена политика е приела и дребните бюджети - на НЗОК и на публичното обезпечаване, както и огромния бюджет. Надява се да убедят депутатите да ги гласоподават в зала.

Най-голямата рецензия към бюджета от страна на бизнеса била, че се поддържат групи, които могат да се оправят. " Вземаме ограничения в бъдеще да не се повтаря тази процедура ", съобщи още той. В момента системата за обществено подкрепяне не можела да разпознават групите, които да се подкрепят от тези, които могат да се оправят.

Гьоков счита, че в случай че бюджетите бъдат признати в този тип, има пари и е обезпечено заплащането до края на годината. За пенсии в този момент 41% от парите се трансферират от бюджета, процентът ще стане 44%, той напомни, че е бил и над 50%. Министърът съобщи, че с увеличение на приходите процентът ще падне под 40 на 100.

Като излъчен от Българска социалистическа партия той съобщи, че партията му не желае нито едно от освободените министерски кресла. Кои ще бъдат бъдещите министри е решиние на лидерския съдружен съвет.

Песимистична му прогноза е държавното управление да остане до края на годината, а оптимистична - до края на мандата. Ако обединението успее да вземе по-голямата част от огромните градове и дребните обитаеми места на локалните избори, то кабинетът би могъл да остане до края на мандата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР