Няма път към преговори, трябва да се търсят варианти за

...
Няма път към преговори, трябва да се търсят варианти за
Коментари Харесай

Николай Ненчев: Очаквам задълбочаване на военния конфликт и падането на Путин

Няма път към договаряния, би трябвало да се търсят разновидности за събаряне на Путин от власт. Това сподели в ефира на „ Твоят ден” по NOVANEWS някогашният боен министър Николай Ненчев.

„ Украинският президент също е песимистичен за договарянията и недопуска бързо да се стигне до решение на спора. Смята, че последните обещания от страна на Путин са някакъв флирт за цел време за прегрупиране. Това е естествена реакция, на няколко пъти Русия твърдеше едно, а вършеше друго. Очаквам задълбочаване на спора и търсенето на благоприятни условия за отстраняването на Путин от власт.

Ненчев е безапелационен, че позицията на българските ръководещи във връзка с Украйна е неуверена и непоследователна.

„ Министърът на защитата отхвърли апела ни да се окаже военна помощ на Украйна. Притеснителна е и неуверената пизиция на Петков. Трябва да се търси мощно евроатлантическо болшинство в Народно събрание. Бях смутен и от апелите на президента от последните седмици, с които той като че ли определяше дневния ред. Той също изрече спорни позиция във връзка с Украйна”, посочи някогашният боен министър.

Той обърна внимание и на изявленията на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, че България ще бъде защитавана като съдружник на НАТО. Ненчев изясни, че намира това препотвърждаване на уговорките на алианс за притеснителни.

Николай Ненчев е безапелационен, че трябваше да се вземе и доста по-категорична позиция против съветския дипломат у нас.

„ Митрофанова съзнателно цели нагнетяване на ситуацията у нас. Тонът е недопустим”, добави още той.
ТЕМА преди 11 минути 181 преди 1 час 513 преди 2 часа 658
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР