Няма оцелели при самолетната катастрофа в Северна Македония, открити са

...
Няма оцелели при самолетната катастрофа в Северна Македония, открити са
Коментари Харесай

Младен Маринов: Няма оцелели при самолетната катастрофа, открити са 4 тела

Няма оживели при самолетната злополука в Северна Македония, открити са четири тела. Това съобщи на брифинг вътрешният министър Младен Маринов. " Колегите от Република Северна Македония са съумели да стигнат до мястото на злополуката на самолета ", посочи министърът. Той изясни още, че следва да им бъде направена аутопсия, с цел да потвърдят самоличността на починалите. " В непрекъсната връзка сме с сътрудниците от Северна Македония. Извършва се оглед на място и се работи по определяне на аргументите за злополуката ", разясни Маринов.

Вътрешният министър уточни още, че все още всяка друга информация е въпрос на догатки и по тази причина прикани за време, с цел да се обясни повода за злополуката.

" Към момента вътрешният министър на Северна Македония ме увери, че имат запас да се оправят с първите и неотложни дейности. Ние сме декларирали, че сме в подготвеност да им помогнем при потребност ", акцентира Младен Маринов. Посланикът ни в Република Северна Македония Ангел Ангелов изясни пред Дарик, че в следствието на случая ще се включи и Международната организация за въздухоплаване.

" Причините за самолетната злополука може да са разнообразни - удар в планината, загуба на пространствена ориентировка поради мощната турболенция, само че е прекомерно рано да се вършат изводи. Трябва да се събере още информация, да се чуят записите на радиоразговорите с управлението на въздушното придвижване ", разяснява пред Дарик полковникът от запаса Любен Лозанов, дълготраен специалист по сигурността на полетите във Военновъздушни сили.

Самолет „ Чесна " с четиричленно българско семейство на борда, летящ от Охрид за София, се разруши в Република Северна Македония във вторник. Всичките четирима пасажери - мъж, брачната половинка му и двете им деца, са починали.

Според македонските медии самолетът е липсващ от радарите във вторник към 17.16 ч. българско време. Контактът е загубен западно от Солунска глава - най-високият връх на планината Якубица в Северна Македония. Върхът е с височина 2540 метра и съгласно метеоролози времето в региона се трансформира извънредно бързо и динамично, което може да е една от аргументите за рухването на самолета.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР