Няма оцелели при катастрофата на украински „Боинг 737 в Иран,

...
Няма оцелели при катастрофата на украински „Боинг 737 в Иран,
Коментари Харесай

Пътнически самолет катастрофира в Иран, 176 души загинаха

Няма оживели при злополуката на украински „ Боинг 737 " в Иран, заяви иранският Червен кръст, представен от БГНЕС.

Иранската държавна телевизия заяви, че всичките 176 души на борда са починали.

Украинският боинг изхвърчал от Техеран за Киев в 4,42 часа българско време и е спрял да предава данни 2 минути по-късно - в 4,44 ч., съгласно услугата за следене на самолети Flightradar.

Според уеб страницата украинският „ Боинг 737-800 е аварирал малко след излитането ".

„ Полет PS752 излетя от Техеран в 2,42 UTC (4,42 българско време). Последните данни бяха получени в 2,44 UTC (4,44 българско време) ", написа Flightradar в своя акаунт в Twitter.

По-рано иранската организация Тасним заяви, че украинският аероплан със 167 пасажери на борда се е разрушил заради „ механически проблеми " след политане от интернационалното летище „ Имам Хомейни " в Техеран. Според организацията информация за случая е доказана от шефа на летището.

Пожар в мотора е провокирал злополуката на украински пътнически аероплан след политане от Техеран, съобщи представител на летището.

„ Украински аероплан „ Боинг 737 " излетя тази заран от летище Техеран към Киев, само че заради пожар в мотора в резултат на техническа нередовност, той се разруши наоколо до летището на юг от Техеран ", съобщи представителят.

Първоначално беше обявено, че броят на хората в авариралия аероплан е 180, само че по-късно тази информация беше поправена от иранските управляващи, които обясниха, че на борда са били 176 души - 167 пасажери и 9-членен екипаж.

Иранските управляващи оповестиха, че към мястото на злополуката са се отправили над 20 коли за спешна помощ. При рухването самолетът е избухнал в пламъци.

Няма данни за потърпевши български жители

Към 7:30 ч. българско време няма данни за потърпевши български жители при злополуката на украински пътнически аероплан в Иран, оповестиха от Министерството на външните работи. Посолството ни в Техеран следи обстановката и е готово да оказва подпомагане при нужда.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР