Няма отлагане на тол системата, а само на търговската експлоатация.

...
Няма отлагане на тол системата, а само на търговската експлоатация.
Коментари Харесай

АПИ: Няма отлагане на тол системата

Няма отсрочване на тол системата, а единствено на комерсиалната употреба. Това сподели ръководителят на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ Георги Терзийски в предаването „ Неделя 150 “ по БНР.
„ Искам да подчертая, че няма отсрочване на тол системата. Обсъжданите в Народното събрание промени в Закона по пътищата плануват отсрочване единствено на комерсиалната употреба на комерсиалната система за събиране на пътни такси на база изминато разстояние. Тя ще бъде въведена в техническа употреба на 16 август, както е заложено в заданието по контракта с изпълнителя на тол системата “, уточни той. „ Тя ще бъде в безспорна техническа функционалност за таксуване с маршрутни карти въз основата на бордови устройства и GPS за обработка на тол системата. Целта е от една страна да се потвърди нейната успеваемост, а от друга - да се добие визия за същинските разноски на превозвачите за тол таксите “, посочи Терзийски.
„ Това е единствено във връзка с комерсиалната употреба. Въз основа на тестванията в действително време и в основа на непрекъснатия разговор ще бъдат избрани цените и стартовия обсег на тол таксата “, разясни той и добави, че задачата е да се събират средства, които да се влагат в устойчивостта на пътния бранш. „ Да има опция за нулеви ставки на пътища в неприятно положение. Ще изключим от обсега третокласната пътна мрежа “, посочи ръководителят на УС на АПИ. „ Въвеждането на системата е не просто главен приоритет на пътния бранш, с който да се обезпечи нужния запас за издръжката му. За мен това е сериозна секторна промяна, която визира икономическата и обществената политика на даже политиката в областта на сигурността “, добави той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР