Няма открити нови случаи на болни от коронавирус у нас,

...
Няма открити нови случаи на болни от коронавирус у нас,
Коментари Харесай

Няма нови болни от коронавирус, но се изследват десетки

Няма открити нови случаи на заболели от ковид у нас, само че към момента подлежат на проучване десетки хора, които са били в контакт с четиримата заболели. Състоянието на четиримата заболели е устойчиво. Началникът на оперативния щаб против разпространяването на заболяването ген. Венцислав Мутафчийски заяви, че към момента се прецизират групите, които ще се изследват, тъй като методиката, която се употребява за изледвания в целия свят, изисква въпреки всичко човек да има минимални признаци, с цел да бъде тестът позитивна.

Тестват живеещите в старешки дом в Габрово

Първо ще бъдат изследвани хората в непосредствен контакт с болните. Ще бъдат изследвани хора в старешки дом в Габрово, където живее пациентка на болничното заведение в града. Жената е лежала в болничното заведение и откакто е оздравяла е била изписана и се е върнала в старческия дом. Тъй като е допустимо тя да е била контактна с болен от ковид, а възрастните хора са уязвима група, живеещите в старческия дом ще бъдат тествани.

Мутафчийски заяви, че се прави денонощна стерилизация на отделенията в болничното заведение. Болничният личен състав като цяло употребява облекло с по-ниска степен на отбрана, а тези, които работят непосредсвено с болните от ковид в Габрово и Плевен са с дрехи с висока степен на отбрана.

В двете лечебни заведения се лимитира достъпът на други пациенти. Ще бъдат затворени всички отделения, които не работят по спешнот в Габрово.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР