Няма отказ от финансовите институции, които трябва да кредитират закупуването

...
Няма отказ от финансовите институции, които трябва да кредитират закупуването
Коментари Харесай

Инерком вече уточнява финансирането на сделката с ЧЕЗ

Няма отвод от финансовите институции, които би трябвало да кредитират закупуването на активите на ЧЕЗ в България. Това обявиха представители на  компанията-купувач " Инерком " пред публицисти преди началото на конгрес на неправителствени организации в енергетиката, в който взе участие и вицепрезидентът на Европейската комисия, виновен за енергийния съюз Марош Шевчович.

Екипът на компанията-купувач на ЧЕЗ, отпред с ръководителя на борда на шефовете й Милена Стоева също взе участие във форума

„ Инерком ” към момента не работят по вероятните сюжети за присъединяване на българската страна в договорката за ЧЕЗ,  стана ясно от мнения на Стоева. Тя уточни, че  решението за  възможното присъединяване на българската страна " е в ръцете на чешката компания. "

В момента се водят договаряния по структурирането на финансирането на покупката, изясни финансовият съветник по договорката Веселин Захариев.

Все още се прецизира в какво съответствие ще е финансирането от личен капитал и заеми на договорката. „ Продължаваме да водим диалози с банките. Работим по това каква ще бъде структурата, какво ще бъде финансирането, какви ще бъдат идващите стъпки и какви документи се дават “, съобщи той.

Сделката за ЧЕЗ е била тематика на диалог и сред българския министър председател Борисов и вицепрезидентът на Европейската комисия, виновен за енергийния съюз Марош Шевчович. Заради нея Шевчович закъсня с повече от половин час за конференцията. Вицепрезидентът на Европейска комисия призна, че с Борисов са обсъждали и договорката с ЧЕЗ, само че с ангажимента, че е " частна, сред две компании ". Шевчович разяснява и желанията на българската страна за дялово присъединяване. Ако това стане, то Европейската комисия ще реши до какъв брой се съблюдават условията на третия либеразационен пакет в енергетиката, както и условията за конкуренция, съобщи той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР