Няма от какво да се смущаваме, ако опитът за атака

...
Няма от какво да се смущаваме, ако опитът за атака
Коментари Харесай

Шок за ЕС, Медведев иска мъст и заговори за удари по атомни централи в Източна Европа

Няма от какво да се смущаваме, в случай че опитът за офанзива с ракети на НАТО по Смоленската АЕЦ се удостовери, разяснява той

Руски ракети може да нанесе едновременен удар по атомни централи Украйна и в Източна Европа, в случай че се удостовери информацията, че е имало опит за офанзива с ракети на НАТО по Смоленската АЕЦ. Това разгласи заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев, представен от украинската осведомителна организация УНiАН.

Електронното издание разяснява, че той бил присъединил обичаната си нуклеарна изразителност, само че думите му ужасяват хората, които помнят какво се случи през 1986 година на остарелия континент, когато от авариралата АЕЦ Чернобил потегли радиоактивен облак. Над 115 хиляди души са умряли от болести, породени от радиацията.

Бившият съветски президент аргументира своята опасност с опит за удар по Смоленск, който украинската войска би могла да извърши. Според него натовските ракети съвсем са стигнали до такава степен, написа УНiАН.

„ Ако се удостовери опитът за офанзива против Смоленската (Десногорска) АЕЦ с ракети на НАТО, би трябвало да се прегледа сюжетът за едновременен съветски удар по Южноукраинската АЕЦ, Ровненската АЕЦ и Хмелницката АЕЦ ", прибавя той.

Медведев също по този начин заплаши и с удари по нуклеарни уреди в Източна Европа. " Няма от какво да се срамим ", добави той.

Вчера управляващите в Кремъл оповестиха, че съветската система за Противовъздушна отбрана е свалила две ракети на територията на Брянска област. Местният шеф Александър Богомаз посочи, че поради това в село Битош е опустошен дъскорезница, написа украинската осведомителна организация.

Според съветски медии задачата на ракетният удар може да е била Смоленската атомна електроцентрала, която е на 3 км от град Десногорск. Украинските въоръжени сили евентуално са употребявали английските ракети Storm Shadow за офанзивата.

Междувременно президентът на Украйна Володимир Зеленски сподели в изявление за ABS News, че съгласно данните от разузнаването Русия се кани да минира най-голямата в Европа атомна електроцентрала Запорожие за поетапна детонация за да спре украинската контраатака.

Русия съобщи на Беларус множеството нуклеарни оръжия, които трябваше да достави. Въпреки дрънкането на нуклеарни оръжия от нашествениците и заканите за потреблението им обаче, украинският държавен глава не има вяра в такава опция, написа УНiАН.

През юни обаче президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че опасността от тактически нуклеарни удари от съветския деспот Владимир Путин е действителна и осъди разполагането на такива оръжия в Беларус.

Украинското разузнаване сподели, че все още не може да се приказва за нараснал риск от потребление на нуклеарно оръжие против Украйна, само че акцентира, че такава опасност хипотетично постоянно съществува.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР