Няма особено опасни тунели у нас, тези тежки конструкции в

...
Няма особено опасни тунели у нас, тези тежки конструкции в
Коментари Харесай

Вече няма особено опасни тунели у нас, успокоява инж. Ишев

Няма изключително рискови тунели у нас , тези тежки структури в " Ечемишка " и " Витиня " към този момент са отстранени, няма заплаха, все още са приведени и минималните условия , и към този момент са в доста положително положение, разяснява инж. Ясен Ишев от Научно-техническият съюз по превоза.

35 са тунелите в България, от които 11 двойни по автомагистралите с дължина към 6 км , като през 2007 година работна група изготвя разпоредба за минималните условия за сигурност, изясни той.

До 2014 година е трябвало да бъдат приведени по европейски условия и за някои са почнали ремонтни работи, само че заради липса на средства се стига до забавяне и се стига до този случай, добавя Ишев.

Понасянето на отговорност няма да се размине с многото обвинени , само че тези тези длъжностни лица са отговаряли за поддържането на тунелите и е разумно те да дават отговор за случилото се в " Ечемишка ".

 11 отчета предизвестяват за проблеми в тунел
11 отчета предизвестяват за проблеми в тунел " Ечемишка "

От 1985 година до случая тунела е мит и боядисван, лампите - привързани с кабел и тел

Припомняме, след безразсъден, само че драматичен случай от 5 февруари 2017 година , почина жена, откакто осветително тяло падна върху автомобила, в който тя се е возела.

Вчера представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова разяснява, че доказателствата от следствието постановат повдигането на общо шест обвинявания на длъжностни лица от АПИ . Нито един от тях не се признава за отговорен и не дава пояснения. Всички те са с ограничения за неотклонение.

Припомняме, измежду упрекнатите са Дончо Атанасов , някогашен началник и сегашен член на УС на АПИ, и Лазар Лазаров, някогашен началник на АПИ, който е обвинен и по други следствия .

Само за две седмици след случая цялата осветителна система е заменена . Водачът на транспортното средство няма никаква виновност , безапелационна бе Арнаудова.

 Двама шефове на АПИ и още четирима чиновници с обвиняване
Двама шефове на АПИ и още четирима чиновници с обвиняване

След нещастието в тунела „ Ечемишка ”, когато почина човек
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР