Няма особена изненада, че Гълъб Донев остава министър-председател. Това заяви

...
Няма особена изненада, че Гълъб Донев остава министър-председател. Това заяви
Коментари Харесай

Доц. Даниел Смилов: Няма особена изненада, че Гълъб Донев остава министър-председател

Няма особена изненада, че Гълъб Донев остава министър-председател. Това съобщи пред Агенция " Фокус " доцент Даниел Смилов, специалист по относително конституционно право и програмен шеф на Центъра за демократични тактики, по отношение на решението на президента Радев да остави Гълъб Донев на поста длъжностен министър председател. 

Според доцент Смилов президентът няма да направи основни промени в състава на идващия длъжностен кабинет. 

" Предполагам, че и Министерският съвет ще остане същият, даже и да има някакви обособени промени, само че по-скоро имам вяра, че ще става дума за последователност ", изясни той.

По отношение на това дали Румен Радев ще остави задоволително време на политическите обединения от 48-то Народно заседание да гласоподават значимото за страната ни законодателство по ПВУ доцент Смилов сподели, че конституцията дава такава опция. Според него тук ще си проличи дали някои политически обединения имат предпочитание да одобряват обособени поправки в законодателството на страната. 

" Надявам се, че ще остави време. Това, което би трябвало да се направи във връзка с следствието на основния прокурор, е от много огромна значимост и за Шенген, и за ПВУ. Ако има задоволително предпочитание в избрани политически партии, тук имам предвид особено ГЕРБ и Движение за права и свободи, тъй като от тях зависи дали тези ремонти ще се одобряват, президентът би трябвало да остави задоволително време. Има такава опция по конституция, тя е много гъвкава. След като сме чакали повече от три месеца, може да се изчака още една или две седмици, тъй че да бъде признат този законопроект ", сподели още доцент Смилов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР