Няма основания за поскъпване на тока от юли, както твърди

...
Няма основания за поскъпване на тока от юли, както твърди
Коментари Харесай

КЕВР: Токът няма да поскъпва драстично, но увеличение е много вероятно

Няма учредения за повишаване на тока от юли, както твърди бизнесът. Това съобщи на ексклузивен брифинг ръководителят на КЕВР Иван Иванов. Според него най-рано за смяна на цената може да се приказва от края на март, когато бъдат подадени заявките на участниците на пазара, съобщи Нова ТВ. Той регистрира, че към вчерашния ден междинната цена на силата на свободния пазар е 75 лв., а не 125 лв., както настояват индустриалците.

Представителите на бизнеса сигнализираха, че се чака повишение на цената на тока сред 15 и 30%. Те показаха безпокойство, че на енергийния пазар съществува картел. Министър Теменужка Петкова прикани бизнеса да подаде сигнал до Комисията за защита на конкуренцията и даде обещание, че в случай че бъдат установени нарушавания, отговорните ще бъдат осъдени.

" Абсолютно спекулативни са изказванията за такива упоменати до 30% нарастване на цената на електрическата сила за контролиран пазар. Следим по какъв начин се развива пазарът на електрическа сила в страната, само че контролираният пазар има това огромно преимуществото, че дава непоклатимост на цените. Такава непоклатимост (потребителите) ще имат и в идващият ценови интервал от 1 юли. По начало заявките, които би трябвало да получим от производителите на електрическа сила, ще дойдат в Комисията след края на март и ще бъдат прегледани във второто тримесечие на тази година ", сподели Иванов, представен от бТВ.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР