Няма основание за неприемането на България в Шенген, но знаем,

...
Няма основание за неприемането на България в Шенген, но знаем,
Коментари Харесай

Мария Габриел: Не извиваме ръце за приемането ни в Шенген

Няма съображение за неприемането на България в Шенген, само че знаем, че решението се взема с единогласие. Това акцентира в студиото на „ Тази заран ” по bTV еврокомисарят Мария Габриел.

Преди дни холандският министър председател Марк Рюте акцентира, че страната му кардинално ни поддържа, само че към момента има несвършена работа у нас.

„ България в дълготрайна вероятност има държание, което оставя мощно усещане. Ние не слагаме юмруци по масата, не извиваме ръце, демонстрираме, че сме благонадежден сътрудник ”, разяснява Габриел. Тя уточни, че все пак министър председателят Бойко Борисов слага тематиката на дневен ред, когато това е значимо.

„ Няма съображение за неприемането на България, Европейска комисия и Екологичен потенциал от 3 години повтарят едно и също, в Съвета нещата са по-различни ”, добави еврокомисарят.

По думите й тактиката на Европейски Съюз за Западните балкани не залага съответна дата за приемането им, а „ небосвод 2025 ” и по-важното е, че има явен политически сигнал, че вратата към европейската вероятност остава отворена – нещо, което е било немислимо по-рано.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР