Няма опасност за валутният курс и борд, каза икономистът Георги

...
Няма опасност за валутният курс и борд, каза икономистът Георги
Коментари Харесай

Според икономисти няма риск за фискалната стабилност на България

„ Няма заплаха за валутният курс и ръб ”, сподели икономистът Георги Ангелов и добави: „ Има задоволително евро за всички, няма дефицит. Финансовият министър би трябвало да знае доста неща. Без бюджет не знаем какво става. Караме месец за месец. ” Георги Ангелов разясни: „ Вижте какъв брой е неуместно – помпаме свръхпечалбите и след това си ги желаеме назад. ”

 

Икономистът Владимир Сиркаров уточни: „ Обрисувани са много катастрофични опасности. За мен е значимо тази полемика да се води, тъй като политическият популизъм избуява и партиите приказват за повече и повече разходи. ” Сиркаров дефинира като рисково посредством налога свръхпечалба да се слагат играчите под общ знаменател.

 

Финансистът Левон Хампарцумян разяснява: „ Рискове постоянно има. Този отчет ми причина на дърварски избирателен документ. Думата „ банкрут ” не се употребява в такива документи. Отново идват продавачите на боязън. ”

 

Хампарцумян попита: " Бюджетът е за това да ти даде предсказуем небосвод. За една хубава бизнес среда това е ключът. Ние обаче демонстрираме по всевъзможен метод с последните служебни държавни управления, че има бюджет – няма бюджет, само че има 30-годишен енергиен проект. Е по какъв начин стана това? ”

 
„ Законите на стопанската система никой не може да ги смени. Необоснованото повдигане на приходите подвига инфлацията. Не е значимо какъв брой ти е пенсията или какъв брой е минималната заплата, а какъв брой може да си купиш с тези пари. Няма по какъв начин да не катастрофираме ”, сподели още Хампарцумян.

 

Георги Ангелов съобщи: „ Огромното нещо, което се направи, бяха тези пет милиарда за обезщетения за тока за бизнеса. Това е големият масраф. Според мен е обикновено да се върнат тези пари от тези, които не е имало съображение да вземат. Рафинерия с пет милиарда облага да им плащаме тока – неуместно е. ”
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР