Няма опасност за хората във видинската община Брегово, заявиха от

...
Няма опасност за хората във видинската община Брегово, заявиха от
Коментари Харесай

Няма опасност за хората във видинската община Брегово

Няма заплаха за хората във видинската община Брегово, обявиха от Регионалната дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " във Видин. В момента тече интервенция по изпомпване на подпочвените води, откакто река Тимок преля и заля парцелите на живеещите в региона.
Съоръжението е инсталирано в региона на граничния пункт на границата със Сърбия в града. На място в Брегово от рано сутринта са шефът на районната дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " във Видин комисар Станислав Генчев и регионалният шеф Албена Георгиева, с цел да проследят обстановката сега. Помпата към този момент работи, заяви комисар Генчев: 
" Пуснахме към този момент помпата. Поради това, че не престават да се качват подпочвените води, нощес беше взето решение, през нощта от Столичната дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията, от бранша " Защита и оперативни действия " при нас се пренасочи един модул с три мощни хидромоторни помпи, като концепцията е да стартираме изпомпване на тези подпочвени води, които са сред защитната дига и обитаемото място за да понижаваме провалите в парцелите на хората. Да, няма заплаха за хората. Водата зад дигата все още задържа, продължава да изтича през направения разрез щедро, само че хубавото е, че очевидно стартира за спада ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР