Няма опасност за българското председателство. България няма да изнесе европредседателството

...
Няма опасност за българското председателство. България няма да изнесе европредседателството
Коментари Харесай

Лиляна Павлова: България няма да изнесе европредседателството си



Няма заплаха за българското председателство. България няма да изнесе европредседателството си, няма такава заплаха и този въпрос не стои на дневен ред. България е изцяло подготвена да поеме своето ротационно председателство на Европейски Съюз. Всичко останало са подправени вести и спекулации. Това сподели министърът на Българското председателство на съвета на Европейски Съюз Лиляна Павлова в предаването „ Лице в лице” по БТВ.

Тя заяви, че през днешния ден е признат проект за председателството ни, като ще има срещи както в София, по този начин и Брюксел.

„ Спазваме откритите правила в практиката, които съществуват от 1999 година В Брюксел се организират всички съвещания на европейските министър-председатели, по този начин е било и досега”, изясни Павлова и добави, че дори прекомерно доста събития са планувани за осъществяване в София.

„ В София няма отсрочени събития, дори календарът е прекомерно кондензиран. В София ще има среща на най-високо равнище по тематиката „ Западни Балкани”. Ще се организират и срещи на равнище министри, в това число срещи на равнище Европа – Азия и Европа- САЩ”, добави Павлова.

По думите й съвсем всички тези срещи ще се проведат в НДК. В резиденция Бояна пък има изнесени по-неформални срещи, както и вечери.

„ Аферата НДК не е попречила на председателството. Не се постанова да променяме срещи или да вършим нещо извънредно”, съобщи Павлова. Тя увери, че от 1 януари в НДК ще бъдат извършени всички съвещания.

На финала Павлова съобщи: „ Ако всички дружно се обединим в тази идея, председателството ще бъде сполучливо “.

„ Дебатът за Брекзит няма да завърши по време на нашето председателство. Той ще е успореден на политиките, които са значими за нас. Ще се опитаме да търсим консенсуса “.

„ Бюджетът за българското европредседателство е 150 млн. лв.. В тази сума се включват и инфраструктурните усъвършенствания. Ние сме от относително скромните ръководи. Засега нямам терзания за него. Имаме добре квалифициран екип, имаме ясни цели “, сподели още Лиляна Палова.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР