Няма опасност софиянци да останат без парно заради задълженията на

...
Няма опасност софиянци да останат без парно заради задълженията на
Коментари Харесай

Общината: Софиянци няма да останат на студено заради задълженията на Топлофикация

Няма заплаха софиянци да останат без парно поради отговорностите на " Топлофикация ". В това увери ръководителят на СОС Георги Георгиев на брифинг в понеделник.

„ Проблемът е, че не беше чут гласът ни за механизма за отплата. Беше изпусната опцията навреме да се подхващат ограничения за обезщетения на „ Топлофикация ", разяснява Георгиев.

" След като за частния бранш има такива обезщетения, заводът, благосъстоятелност на всички софиянци, не би трябвало да се дискриминира от Министерския съвет. Заводът създава топлинна сила и не се зарежда с ток, който нараства, а на газ, който също нараства. Питаме редно ли е над 20 дни от „ Московска” до „ Дондуков” да не се реализира връзка”, добави той.

По думите му няма заплаха от прекъсване на подаването на газ към „ Топлофикация” от страна на „ Булгаргаз”. „ Подобно деяние ще провокира нарушаване на енергийната система на страната. В задълженията на „ Топлофикация”. „ Булгаргаз” е най-големият лихвар на сдружението ", акцентира той. И добави: " Потребителите би трябвало да бъдат спокойни. Няма да останат на студено ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР