Няма опасност от въвеждане воден режим в Ботевград, Шумен и

...
Няма опасност от въвеждане воден режим в Ботевград, Шумен и
Коментари Харесай

Николай Нанков: Няма да има воден режим в Ботевград, Шумен и Търговище

Няма заплаха от въвеждане воден режим в Ботевград, Шумен и Търговище. Това разгласи в ефира на Нова телевизия зам.-министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков.

„ Жителите на Ботевград не ги чака бедствено състояние. По сегашните планове има водни количества за към 120 дни в язовир „ Бебреш ”, без да влезе и капка нов приток. Създаден е действен щаб, който следи обстановката на дневна база. При нужда воден режим би могло да се вкара след три месеца. Няма заплаха и за Шумен и Търговище, там казусът е във водопровода. Водата в язовир „ Тича ” ще стигне за най-малко 10 месеца, демонстрират плановете на ВиК  оператора ”, разяснява Нанков. По думите му, сега загубите на вода в страната са приблизително 59%.

Междувременно, полицията стартира инспекции във ВиК сдруженията у нас поради водната рецесия в Перник. Новите измервания на язовир „ Студена ” демонстрират, че скоро от там може да стартира да тече мръсна и мътна вода. Припомняме, че след незабавна среща в Министерския съвет кабинетът разгласи, че отпуска нови 30 милиона лв. за справяне със обстановката.

„ До два месеца най-късно би трябвало да приключат незабавните поправки на пречиствателните станции и водопреносната мрежа в Перник ”, разяснява Николай Нанков пред Българска национална телевизия.

„ Вчера стартира спешният ремонт на остарялата пречиствателна станция, където ще са построени нови утаители, нови помпи, нова връзка сред новата и остарялата пречиствателна станция, с цел да може да подсигуряваме на всички жители, че даже при постигане на мъртъв размер от язовира, водата ще има всички нужни качества за битови потребности на хората. Батановския тръбопровод ще бъде изключен от огромния план и ще бъде финансиран 35-те милиона лв., отпуснати от държавното управление ”, сподели още Нанков. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР