Няма официално потвърден случай на коронавирус в България. Основният проблем

...
Няма официално потвърден случай на коронавирус в България. Основният проблем
Коментари Харесай

Официално няма коронавирус в България, проблемът сега е грип Б

Няма публично доказан случай на ковид в България. Основният проблем в този момент е втората вълна на грип - грип Б. Това съобщи началникът на ВМА Венцислав Мутафчийски.
Професор Тодор Кантарджиев удостовери, че от 10 години насам не е имало толкоз ускорена повторна вълна от грип. За последната седмица се потвърдили лабораторно 12 пъти повече случаи на този грип, в сравнение с преобладаващия през зимата H2.
Кантарджиев сподели, че от грип Б боледуват най-вече децата до 14-годишна възраст и трудоспособните младежи. И добави, че към този момент в София няма вълна от грип. Във Варна, Бургас и Шумен към този момент има грипна почивка до 6 март, а в първите две области има оповестена грипна зараза.
Обстановката в Европа и света
Що се отнася до ситуацията отвън България, добра вест идва от Китай - за единствено 125 инфектирани за последното денонощие, което е най-ниският брой на новозаразени от месец и половина. С това случаите на ковид в Поднебесната империя станаха 80 151.
Като се изключат новозаразените в огнището на болестта Хубей, в цялостен Китай има едвам 11 нови случая на ковид.
Спада и броят на новите случаи и на умрелите в провинция Хубей, откъдето потегли болестта по света - 2834 смъртни случая. На 2 март в Китай са умряли 31 души от COVID-19.
Общият брой на съдбовните случаи в Китай е 2943, а в международен мащаб от COVID-19 са умряли сред 3117 и 3123 души.
Извън Китай т.е. в останалата част от света, болните са малко над 10 000 т.е. към този момент всички заболели на планетата са съвсем 91 000, а считаните за оздравели са де факто половината - съвсем 48 000 души. В Италия обстановката още не се успокоява - 2036 заболели и 52 смъртни случая, демонстрира и статистиката на университета " Джон Хопкинс ".
Във Франция и Германия също има съществено нарастване на случаите. Вчера сутринта статистиката сочеше по 130 заболели в двете най-големи страни в Европейски Съюз. Сега във Франция има 191 случая, в Германия - 165. В Германия смъртни случаи няма, във Франция обаче има нов смъртен случай и с това те станаха 3 от началото на епидемията. В Испания болните са 120, има 5 сериозни случая, само че няма смъртен случай.
Извън Китай, най-вече заболели има в Южна Корея - 4812 души. Смъртните случаи обаче са два пъти по-малко от тези в Италия - 28 души.
В Иран има 1501 доказани случая и 66 умряли, при 291 изцяло излекувани. А в Съединени американски щати случаите са сред 103 и 105, при към този момент 6 смъртни случая.
Какво е най-новото от ковид, научете тук!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР