Няма обективни предпоставки за криза, доколкото причините за протестите са

...
Няма обективни предпоставки за криза, доколкото причините за протестите са
Коментари Харесай

Росен Желязков: Протестите за цените на горивата не са адресирани към правителството

Няма справедливи предпоставки за рецесия, доколкото аргументите за митингите са разнородни. Някои от тях са адресирани – като митинга на майките с искане на оставката на вицепремиера Валери Симеонов. Други не са адресирани - като тези за цените на горивата, тъй като тук е ясно, че държавното управление няма отношение за процеси, които се случват отвън страната.

Това разяснява в студиото на Нова телевизия министърът на превоза Росен Желязков във връзка всеобщите митинги, които блокираха страната в неделя.

Той заключи още, че има основаване „ на предпоставеност за чувство за спешна обстановка, която може би търси ескалация на напрежението изключително зимата, когато се чака сметките да скочат ".

" 50-60% от популацията не гласоподава, тъй като не има вяра в нито една власт. В подобен случай недоволството е повече от доволството. Но аз, като човек от държавното управление, не мога да не оценя, че държавното управление извършва програмата си. Когато държавното управление извършва програмата си, тогава недоволството е по принцип, то не е адресирано към несъблюдение на уговорките ", изясни министърът на превоза. Според него предпоставки за рецесия няма.

" Нито има държавна рецесия, нито има парламентарна такава. Имаме най-щедрия като устременост на политики проектобюджет за 2019 година, имаме изясненост за растежа, който стопанската система ще осъществя, имаме рекорден БВП ", сподели още Желязков. „ Конституцията споделя, че президентът е въплъщение на единството на нацията. Тогава, когато нацията не показва единение, то и олицетворението няма по какъв начин да показва такова. Президентът не е и в никакъв случай не е бил обединител и не са такива конституционните задания ”, сподели Желязков във връзка обръщението към народа на Румен Радев в навечерието на 10 ноември.

Пътническите влакове имат сериозна потребност от ремонт, с цел да подсигуряват сигурността на клиентите на БДЖ. Ремонти предстоят и в управителния състав - с изключение на със сменени фрагменти, отсега нататък той ще бъде сгънат, разяснява още транспортният министър. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР