Няма, няма и някой в България се присети я за

...
Няма, няма и някой в България се присети я за
Коментари Харесай

Върнете си ни социализЪма

Няма, няма и някой в България се присети я за по-близкото, я за по-далечното минало и изиска да си го върне. Или ще е някое иго, или ще е така наречен социализъм -  толкоз носталгици на квадратен метър, съгласно мен, е имало единствено в дните на огромния астероид, дето е избил динозаврите. Сигурно и те са викали: „ Искаме си палеозоя, стига с тоя мезозой, пребоядисани нещастници! “ Ама, както виждаме, историята е неумолима.

Тях ги е блъснал най-вероятно астероид, нас като нищо ще ни отвеят климатичните промени.

Проливни дъждове сринаха част от южното Черноморие и всички се завайкаха, като че ли това става за първи път. Обаче за последните 15 години наводнения от рекордни дъждове в България се случват всяко лято. И всяко лято спасяваме някое село, вадим хора от срутените им къщи, тичат доброволци с лопати да изринат калта, страната заплаща що се касае за господ да елементарни на тия, дето още не имат вяра в застраховките и изобщо... гледаме едно и също нещо към този момент едно пълноправие време. И всяко последващо лято предходното е забравено и някъде към август медиите излизат с гръмки заглавия с доста „ рекордни “ и „ незапомнени “ с тях.

Разбира се, новите климатични условия изискват и нов метод на строене. Поне по този начин споделят в всякакви страни, в които ръководят по-умните. Аз за България чак на толкоз иновативност не се надявам, ма па и по старите правила да строят, отново ще помогне. Щото в този момент против апартаментче в кооперацийка на брега на морето може да получиш позволение и на плажа да вдигнеш хотела си, а отходоните му тръби може дори и да не ги прикирваш. Никакви правила не те ловят.

Обаче това, което ви пиша, е пъклен скучно. Много по-интересно е да зърнем някъде министърка с бели гумени ботуши - тогава любознанието ни ужасно се подпалва и най-малко седмица цялата страна ще разисква цвета на ботушите на министърката, само че никой няма да гъкне за феодалщината в Царево и по Черноморието. Аз знам и повода. Просто туристическите барони в никакъв случай не носят бели гумени ботуши. Облечени са напълно по стандартите на коментиращия фейсбук и по тази причина всички ги харесват. Друго пояснение няма.

Между другото, тоя номер може да се патентова. Ето, през днешния ден да вземем за пример, подсъдимият Божков ще дава конференция. Ще стане дума евентуално за едни неприятни обвинявания против него в корупция, в опит за обезчестяване, в обири на археологически благосъстояния... Аз на мястото на Божков бих се барнала незабавно в едни бели гумени ботуши. Гаранция, че никой няма да го пита по горните тематики, всички ще се занимаят с аутфита му.

А в случай че по време на конференцията отвори прозореца, с цел да изгони някоя нахална муха, кой знае какъв брой мухозащитници ще скочат и ще го разпънат на кръст за това, че муха в никакъв случай не се гони с лявата ръка, да вземем за пример, а течението от отворения прозорец може да й нанесе непоправими душевен вреди. И до момента в който обсъдим мухата и ботушите, то заплахата за Божков ще отмине...

Изобщо, откогато пристигна тая, новата независимост, животът на хората се усложни. Ма все би трябвало да мислят, бе, все би трябвало да се напъват. Я, какъв брой хубаво си ни беше при предходната независимост, дето ни я донесе 9 септември. Ми освен не се постановяваше, а и напряко си беше неразрешено да мислиш. Партията мисли вместо теб. Ти единствено изпълняваш.

И никакъв напор. Курортът лятото - курорт, бананите на Нова година - банани. Е, нямало нищо по магазините, не можело да се пътува в чужбина, арестували за рецензии на властта. Ми какво ужасно има - просто не критикуваш властта, чакаш по опашки и разглеждаш контрабанден некерман, с цел да видиш по какъв начин е в чужбината, и нищо неприятно няма да ти се случи. Най-много някоя радиация да покрие страната и никой да не те предизвести, но какво толкоз. Важното е да не се постанова ние да мислим. Та върнете ни го тоя социализъм, че доста се умориха от мислене хората.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР