Няма нужда от всичко това. Най-простото беше, когато премиерът получи

...
Няма нужда от всичко това. Най-простото беше, когато премиерът получи
Коментари Харесай

Александър Томов: Никой няма да спечели от свалянето на ДДС за ресторантите

Няма потребност от всичко това. Най-простото беше, когато министър председателят получи акциите на Левски непосредствено да ги съобщи на почитателите и на изпълнителния шеф Павел Колев и отново да се стигне до този резултат. Това сподели в предаването "Лице в лице " по БТВ икономистът и някогашен президент на ЦСКА проф. Александър Томов.

Обявеното през днешния ден решение е положително. Наско Сираков е добър експерт и ще се стигне до излаз от това състояние. Без ЦСКА и Левски не може да има мощен български футбол. Дай, Боже и ЦСКА, и Левски да се стабилизират. За прощален път се потвърди, че намесата на политиката води до такива драми и смешно-трагични истории, съобщи той.

Божков разгласи новия притежател на ПФК "Левски ". Това е Наско Сираков

Най-добрият вид за Левски е да се отиде към разновидността с по-голяма група притежатели плюс Тръст "Синя България ". Тогава се получава една връзка сред любовта на почитателите и управлението, уточни проф. Томов.

По думите му годишната прехрана а тим от калибъра на ЦСКА и Левски е сред 7 и 10 млн. лв..

Той уточни, че съгласно него не би трябвало да хвърлят толкоз доста пари за задгранични играчи, по-удачно е да се влагат в детско-юношеския футбол.

Проф. Александър Томов разяснява и свалянето на Данък добавена стойност за заведенията за хранене на 9%.

Решението е неверно, не е мъдро и професионално направено. Ресторантьорите можеха да бъдат обезщетени, само че не по този метод, Данък добавена стойност се заплаща от крайния консуматор и не виждам по какъв начин ще получат повече пари от тази история. По-умното решение беше безплатна помощ от бюджета. Сега всички ще кажат – за какво за тях може да се понижава Данък добавена стойност, а за нас не може, и ще са прави, съобщи икономистът.

Парламентът одобри на първо четене 9% Данък добавена стойност за заведения за хранене, хотели и книги

Създава се и заплаха за така наречен данъчни дупки. Когато даваш понижаване, могат да се създадат доста нарушавания Това ще докара до непропорционално понижаване на приходите в бюджета. Решението е неверно от А до Я. С налозите не би трябвало да се вършат промени "на парче ", страната се нуждае от сложна данъчна промяна. Имаме потребност да приспособяваме нашата данъчна система към европейската - у нас главните налози се заплащат от бедните хора, а не от корпорациите, както е на Запад. Плоският налог би трябвало да изчезне, богатите хора би трябвало да заплащат повече. Трябва да се създадат много промени и в заплащанията на акцизи, сподели още проф. Томов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР