Няма нужда от създаване на прокурор с правомощия да разследва

...
Няма нужда от създаване на прокурор с правомощия да разследва
Коментари Харесай

Гешев не иска да го разследва специален прокурор

Няма потребност от основаване на прокурор с пълномощия да проверява основния. Това е записано по новия законопроект на ГЕРБ, с който се планува основаването на такава фигура. Промените бяха препоръчани от ръководещите в опит да отговорят на рецензиите за недосегаемостта на основния прокурор. Проектът им обаче планува " специфичният прокурор " да бъде избиран от Пленума на Висшия правосъден съвет, където основният прокурор по традиция има мощно въздействие и може да обърне гласуването както желае,.

Не е належащо

Не е належащо да има " прокурор по следствието против основния прокурор ", се твърди в мнението, подписано от заместничката на Иван Гешев Даниела Машева. Тя припомня решението на Конституционния съд (КС) от юли, съгласно което всеки прокурор би могъл да образува дело против началника си. В него да управлява делата против себе си. Досега обаче никой прокурор не е образувал дело против шефа си.

Самият Гешев да извърши закононарушение по отношение на работата си. Преди два месеца той съобщи пред депутати, че нямал никакви терзания от основаване на фигури за надзор.

И прокурорът е жител
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР