Няма нужда да се лъжем, че този парламент едва ли

...
Няма нужда да се лъжем, че този парламент едва ли
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Няма нужда да се лъжем, този парламент едва ли ще изкара пълния си мандат

" Няма потребност да се лъжем, че този парламент надали ще изкара цялостния си четиригодишен мандат. Не е ясно какъв брой ще изкара. Ще работи толкоз, колкото би трябвало, и ще стане ясно напълно скоро ", сподели зам.-председателят на " ИТН " Тошко Йорданов в първото си парламентарно слово.

За разлика от останалите партийни водачи, заместникът на Слави Трифонов приказва алегорично малко.

Според него сегашният парламент има една съществена задача - наложителна смяна в Избирателния кодекс и смяна в Закона за политическите партии, която да направи партийната дотация 1 лев на глас. Сред незабавните задания обаче той не уточни въвеждането на мажоритарна система, защо настояваше партията му. Преди ден водачът на ГЕРБ разгласи, че партията му ще инициира сходна смяна, само че в този момент от " ИТН " демонстрираха, че няма да се занимават с този въпрос.

" Има няколко обикновени неща, които желаят хората и този парламент е задължен да направи, с цел да може всеки един български жител, без значение къде се намира по света действително да упражни правото си на глас. Трябва да се махне ограничаването за българите в чужбина. Трябва българите в чужбина да могат да гласоподават и по пощата. Трябва да има 100-процентно машинно гласоподаване. Трябва да се разпусне ЦИК и да се избере нова комисия. Трябва да има видео наблюдаване на изборите. Това са неща, които този парламент би трябвало да извърши незабавно ", сподели Йорданов.

" Трябва да има мажоритарни избори, само че гледайки тази зала.. мажоритарните избори се прави с болшинство. Партията която ги предлага няма болшинство. Освен това този парламент би трябвало да одобри първите най-важни неща, които изброих в този момент ", добави той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР