Няма нужда да ме призовава моята партия да си подам

...
Няма нужда да ме призовава моята партия да си подам
Коментари Харесай

Николай Денков: Сам ще си подам оставката, няма нужда да ме призовават

" Няма потребност да ме приканва моята партия да си подам оставката. От самото начало съм споделил, че в случай че процесите не вървят аз ще си подам оставката, както и огромна част от министрите ".

Така премиерът Николай Денков разяснява изказванията от " Продължаваме промяната - Демократична България ", които в края на предходната седмица сложиха 7 точки на вниманието на ГЕРБ и обявиха, че в случай че не се реализира единодушие по тях, ще призоват държавното управление да си подаде оставката,

Денков сподели още, че той самият ще взе участие в идните диалози сред първите две парламентарни сили. Според него на тях би трябвало да се създаде механизъм за законодателната и управническата стратегия, както и за координацията сред двете групи.

Денков отхвърли изказванията на ГЕРБ, че " Продължаваме промяната - Демократична България " ръководи надали не еднолично. Той посочи, че доста пъти се е срещал в Министерския съвет с Десислава Атанасова, Томислав Дончев, Мария Габриел.

" Всички назначени министри и зам.-министри са въз основата на диалог и консенсус ", съобщи Денков.

Той изясни, че това забавя процеса. И че в случай че не са били тези диалози Денков доста от дълго време е щял да извърши всички назначения на зам.-министри и регионални шефове.

" В Министерския съвет се опитваме най-добросъвестно да си свършим работата. Законите се одобряват в Народното събрание, там би трябвало да има единодушие ", сподели още Денков.

Той въпреки всичко съобщи, че е оптимист, че двете парламентарни групи ще формулират механизъм за взимане на решения.

" Всяка от двете страни направи доста взаимни отстъпки. Очевидно би трябвало да се създадат още взаимни отстъпки, с цел да се продължи процеса.

Управленската стратегия е на крайна фаза. Следващта седмица ще я представим обществено ", сподели още Денков.

И добави, че и тази стратегия е направена взаимно с ГЕРБ. Премиерът посочи, че общият ръб по назначенията в регулаторите е бил контрактуван още в предварителните диалози. Идеята е да се промени практиката, съгласно която всяка партия си назначава избрани свои хора на квотен принцип.

" Всички лица се разискват обществено и се назначават единствено тези, които имат обществена поддръжка ", заключи Денков.

По мотив войната на Русия в Украйна той съобщи, че в България има доста дезинформация, която се популяризира от уеб сайтове и политици и чиято цел е да плаши хората.

" Никога не е ставало дума да изпращаме някакви български войски или медицински сестри и лекари. Ще приготвяме украински медициснки сестри, украински лекари. Има политически сили, които нямат положително послания, единствено плашат хората. Такава политическа мощ е " Възраждане ". Лидерът й насочва апели против демократичната система, апели за принуждение. Доста зад границата на правовата система ", сподели още Денков.

По мотив следващите гърмежи в оръжейни хранилища у нас той посочи, че те се случват от време на време. А държавното управление няма информация нито от службите, нито от проверяващите органи за резултати от следствия, с цел да знае какво би трябвало да прави.

" Трябва да имаме надеждни данни, с цел да си свършим работата. Няма никаква причина да се лишава лиценз, те си извършват техните задължения. Отбранителната индустрия е един от сериозните приносители в българската стопанска система ", сподели още Денков.

Той добави, че все още няма българи, които да живеят в Русия и да желаят да се върнат в България след последните събития там.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР