Няма нови техники в престъпните групи, занимаващи се с телефонни

...
Няма нови техники в престъпните групи, занимаващи се с телефонни
Коментари Харесай

Шефка в полицията обясни връзката между убийците от Негован и ало измамниците от Ветово

Няма нови техники в незаконните групи, занимаващи се с телефонни измами. Методиката е една и съща – искане за подпомагане на полицията при осъществяване на акция за задържане на „ ало " измамници, това съобщи началникът на бранш „ Измами” в Групово дело Национална Полиция – Златка Падинкова в ефира bTV.

Главният контрольор акцентира, че в множеството случаи, в това число и при последните разрушени банди, закононарушенията се правят от територията на Румъния. Използват се и румънски сим карти.

По думите ѝ дирекцията работи в посока да се ограничи телефонната връзка от Румъния. Падинкова съобщи, че от 2020 година ще има смяна в режима на регистрация и активиране на предплатени мобилни карти в северната ни съседка.

Тя посочи, че е нужно време след извършените акции против измамниците, с цел да се следи тяхното държание и дали търпи промени.

Експертът изясни, че "ало " измамниците се свързват на инцидентен принцип с жертвите си, посредством случаен номер. Най-често това са стационарни телефони. По думите ѝ главният белег на телефонната скица е настояването на парични средства, без значение по какъв метод и от кого.

Според нея има случаи, в които незаконните групи декларират, че ще съхраняват парите. Падинкова беше безапелационна, че в случай че полицията се нуждае от подпомагане на жители, то ще има физически контакт и легитимация.

Една от крупните измами у нас включва 11-годишно дете от Стара Загора. Тогава нарушителите взимат над 53 хиляди лева В различен случай възрастен мъж дава 130 хиляди лева и златни украшения.

Измамата продължава три дни, като мъжът е бил уверен от „ полицаите” да се реалокира в хотел, с цел да не компрометира акцията.

Относно последната разрушена група за "ало " измами във Ветово, инспекторът изясни, че един от членовете е имал близки и междусъседски връзки с причинителите на жестокото ликвидиране от Негован.

"Те са били съседи. Като е имало и пътешестване до Румъния ", разясни тя.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР