Няма нови случаи на заразени с коронавирус в Китай след

...
Няма нови случаи на заразени с коронавирус в Китай след
Коментари Харесай

Китай няма нови случаи на заразени с Covid-19 на фона на опасенията от втора вълна

Няма нови случаи на инфектирани с ковид в Китай с лед нарастването два поредни дни, довело до опасения от пораждане на втора вълна от инфектирани с ковид, осведоми Агенция Франс Прес.
 Китай тества всички 11 милиона поданици на Ухан
Китай тества всички 11 милиона поданици на Ухан

В рамките на 10 дни

Потвърден е един импортиран случай от чужбина, а други 15 са без признаци.

Китай като цяло сложи вируса под надзор, само че остава нащрек поради опасенията от втората вълна, която ще подкопае напъните на Пекин за възобновяване на стопанската система.

През уикенда се появи ново огнище в град Ухан, откъдето потегли болестта, до момента в който североизточният град Шулан беше подложен под обсада в неделя след появяването на нови случаи.
 Невиждан от месец растеж на новозаразените в китайската провинция Хубей
Невиждан от месец растеж на новозаразените в китайската провинция Хубей

Макар че става въпрос за единствено петима новозаразени

В понеделник Националната здравна комисия заяви за 17 нови случая, пет в Ухан. Седем от новите случаи са импортирани от чужбина.

Ден по-рано Пекин разгласи първото двуцифрено нарастване на инфектираните с ковид на национално равнище за близо 10 дни . Властите потвърдиха 14 нови случая. В Ухан потвърдиха първия нов случай от над месец.

В продължение на 27 поредни дни няма смъртни случаи.

Общо в страната умрелите са 4633, а инфектираните доближиха 82 919.
 Нови 14 души са инфектирани в Китай
Нови 14 души са инфектирани в Китай

Освен това има 20 нови случая на асимптоматични инфектирани.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 4 милиона доказани случая, а умрелите са повече от 281 000. Регистрирани са случаи допълнително от 200 страни и територии. Данните на Университет " Джонс Хопкинс " демонстрират над 4,1 млн. случая и повече от 286 000 умряли в 187 страни, възстановили са се повече от 1,46 млн. души.

Можете да следите случаите на ковид в България на уеб страницата на Военномедицинска академия, на уеб страницата на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет " Джонс Хопкинс ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР