Няма нов регистриран случай на заразен с коронавирус в Бургас

...
Няма нов регистриран случай на заразен с коронавирус в Бургас
Коментари Харесай

Пристигнаха първите защитни облекла за бургаските медици

Няма нов регистриран случай на инфектиран с ковид в Бургас до обяд , обявиха от общинския спешен щаб. Според лекари положението на четиримата пациенти в Инфекциозно поделение на УМБАЛ Бургас е устойчиво, само че те остават в болничното заведение.
Д-р Григоров, който е шеф на отделението по анестезиология и интензивно лекуване в УМБАЛ, осведоми спешния щаб за готовността на медицинския екип за реакция при възможна спешна обстановка с легловата база и наличната здравна инсталация. Той показа и признатия в болничното заведение логаритъм при рецесия, който включва отделянето на браншове в реанимацията за пациенти с ковид и отцепването на така наречен " зона за чиста реанимация ". Той увери, че ще се търсят спомагателни благоприятни условия за закупуването на още апарати за обдишване, монитори, дефузери и мобилен рентген.
От съвещанието на щаба стана ясно, че спешни психолози се включват с съвещания на горещи телефони. Те ще бъдат разполагаем и на здравните заведения в Бургас.
Бургаската компания, която се ангажира с производството на защитни дрехи, през днешния ден достави първата партида за бургаските лечебни заведения и част от нея към този момент е доставена на УМБАЛ Бургас.

1500 разфасовки с антисептичен концентрат са разпределени по териториалните дирекции. Те са за стерилизация на дръжки на входни порти, асансьори и домофони в междинни и по-малки жилищни блокове. Ще бъдат закупени още 1000 пулверизатори за потребностите на домоуправителите.
От община Бургас обявиха, че са подготвени да обезпечават доставка на хранителни артикули на лекарите, които работят с пациенти с ковид и да извършва поръчките им. Започна доставката на храна и на военни пенсионери по домовете им.
Вчера чиновниците на Министерство на вътрешните работи са ревизирали 200 адреса на хора под наложителна карантина и са открили две нарушавания, които да предадени на прокуратурата.
Стана ясно още, че няма удължение на периода за годишен механически обзор на МПС.
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 26 март
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР