Няма нито план Б, нито алтернатива на ЕС. Самото приближаване

...
Няма нито план Б, нито алтернатива на ЕС. Самото приближаване
Коментари Харесай

Зоран Заев: Надявам се да се разбера с България, идвам в София до края на седмицата!

Няма нито проект Б, нито опция на Европейски Съюз. Самото доближаване към Европейски Съюз значи европеизация на Северна Македония. Ние не желаеме да бъдем членове поради самото участие в Европейски Съюз, а поради европеизацията на страната, която ще се реализира посредством отваряне и затваряне на преговорни глави и ще доведем Европа в Северна Македония.

Това сподели министър председателят на районен съд Македония Зоран Заев в изявление за МИА по време на срещата на върха на НАТО в Брюксел.

Той съобщи, че си пожелава на 22 юни да няма несъгласие от страна на София и Съветът по общи въпроси на Европейски Съюз да излезе с решение за формален старт на договарянията. Ако въпреки всичко не се стигне до решение, най-малко може да приключат полемиките и да се чака политическо държавно управление в България.

„ На 11 юли имат избори, след което ще се образува политическо държавно управление, което ще продължи и в последна сметка ще откри решение. Това може да бъде направено и през септември, октомври или декември тази година. Важно е жителите да са наясно с действителността, а тя е, че в действителност не сме надалеч, нито казусът е нещо изключително. Аз постоянно споделям, че е комичен, само че казусът е, че няма парламент и няма политическо държавно управление, по тази причина е проблем вземането на решение”, акцентира министър председателят.

Той разгласи, че в границите на тези старания до края на тази седмица ще посети София.

Ако не бъде реализирано решение, ще бъде направена стъпка, с помощта на която ще се откри решение с политическото държавно управление.

„ До края на тази седмица ще създадем публично посещаване в София, където с президента Радев, с премиера Стефан Янев и с техните министри ще седнем и ще разгледаме всички подробности”, добави Заев.

Той акцентира за следващ път, че не се договаря за македонската еднаквост и език. Очаква Скопие и София да решат всички въпроси, които са част от пътната карта на секторното съдействие сред двете страни, интензитета на съвещанията на комисията и въз основата на португалското предложение, което изрично пази македонския език и еднаквост, да се откри решение, защото то е задоволителна основа за реализиране на стъпка напред.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР