Няма нито един аргумент в полза на това страната му

...
Няма нито един аргумент в полза на това страната му
Коментари Харесай

Премиерът акад. Денков пред ORF: Ако Австрия запази ветото за Шен...

" Няма нито един мотив в интерес на това страната му да не се причисли ", съобщи Денков през вчерашния ден вечерта, телевизионните новинарски излъчвания на ORF. Той се базира на обстоятелството, че граничният надзор е бил затегнат, да вземем за пример. Той чака решение от Европейски Съюз, сподели Денков и акцентира, че " ние заслужаваме това решение ".

 

Австрия, дружно с Нидерландия, продължава да блокира присъединението на Румъния и България към Шенгенското пространство. След изборната победа на не наподобява скоро да има някакво оживление в дебата. В ZiB2 българският министър-председател Николай Денков въпреки всичко беше оптимистично надъхан, пишат австрийските медии, цитирайки изявлението. 

 

През последните месеци София стегна граничния надзор, модернизира процедурите за търсещите леговище в сходство с европейските стандарти и реализира прогрес в правосъдната промяна. Последната беше поискана от Нидерландия, до момента в който Австрия твърдеше, че незаконната миграция пътува към Европейски Съюз през България.

Освен това присъединението на България към Шенгенското пространство ще бъде от изгода и за Австрия и останалата част от Европа, защото ще се редуцира времето за очакване по границите, което ще направи по-евтин превоза на храни да вземем за пример, споделя още министър председателят Денков.

 

Ако обаче Виена резервира правото си на несъгласие, за проевропейското държавно управление в София ще става все по-трудно да изясни на своите жители за какво това е по този начин. Проевропейските настроения биха могли да се извърнат и към Русия, цитира изданието акад. Денков. 

По време на визитата си във Виена преди месец Денков получи в акцията си за присъединение на страната му към Шенген.

 

" Австрия има ясна позиция, че разширението на Шенген не може да се реализира сега ", съобщи тогава Нехамер пред публицисти. Канцлерът уточни, че двустранният граничен надзор в границите на Шенгенското пространство първо ще би трябвало да бъде анулиран, преди Австрия да даде зелена светлина на България.

 

На въпроса дали е нужна ограда по границата, да вземем за пример със Сърбия или по югоизточната граница на България с Турция, Денков дава отговор, че ограда към този момент съществува: тя работи " доста добре ", финансира се от Европейски Съюз и от национални фондове и се добавя от дронове, камери за нощно виждане и гранични патрули.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР