Няма нито аргумент "Кугърите" да станат въздушни линейки. Не всеки

...
Няма нито аргумент "Кугърите" да станат въздушни линейки. Не всеки
Коментари Харесай

Експерт: Няма как Кугър да се използва за въздушна линейка

Няма нито мотив "Кугърите " да станат въздушни коли за спешна помощ. Не всеки хеликоптер може да се употребява за всичко. "Кугърът " може да се употребява единствено за здравна евакуация - в случай че някъде има земетресение, война, носилките в него са от плат ". Това счита инж. Мариян Боновски.

По думите му всякакво друго здравно съоръжение не е за прилагане в подобен вид машини.

"Няма по какъв начин "Кугър " да се употребява за въздушна кола за спешна помощ, тъй като занапред би трябвало да се сертифицира, само че в случай че това въпреки всичко се направи, цената ще е що се касае за два-три медицински хеликоптера. Явно няма политическа воля и единствено се приказват празни приказки. "Кугърът " би трябвало да каца от летище до летище, а не в градска среда, той е доста тежък (9 тона) и гръмък хеликоптер. По стандарт медицинският хеликоптер е 3,5 тона ", побясни специалистът пред Bulgaria on air.

Според него би трябвало да се намерения за хеликоптерни площадки в държаните лечебни заведения.

"Трябва да си сложим сериозна задача, само че построяването не е покупката - сама птичка пролет не прави. Няма по какъв начин да отидем с боклукчийски камион да продаваме баници ", акцентира Боновски.

"Въпросът за пилотирането и хората е най-съществен и в случай че в този момент не почнем с образованието, ще имаме проблеми ", добави още той.

"Сега имаме не повече от 24-25 такива летци. Максималната пределна възраст, до която могат да летят тези хора, е 60 години Трябва да употребяваме наличните фрагменти за временен интервал и да образоват хора, които биха учили за водачи ", изясни той
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР