Няма нищо странно в това да похапвате пържола, докато гледате

...
Няма нищо странно в това да похапвате пържола, докато гледате
Коментари Харесай

За какво мечтаят осъдените на смърт: Най-странните желания преди екзекуция

Няма нищо необичайно в това да похапвате пържола, до момента в който гледате трилогията „ Властелинът на пръстените ”. Необичайното в тази ситуация е, че такова е предсмъртното предпочитание на един от най-бруталните убийци на Америка, изпълнено малко преди да бъде екзекутиран.

Според вярванията повода да се извършва последното предпочитание на наказания на гибел е да се подкупи духът му, тъй че да не преследва палачите, полицията или съдията.

За какво мечтаят най-жестоките убийци преди гибелта си? Ето и някои от най-странните стремежи:   
Рони Лий Гарднър
На 9 октомври 1984 година Рони Лий Гарднър прострелва бармана Мелвин Джон Отерсторм по време на обир на пъб в Солт Лейк Сити. Полицията бързо разкрива закононарушението. Само три седмици по-късно Гарднър е задържан и упрекнат в ликвидиране. На 2 април 1985 година, в деня на процеса против него, Гарднър съумява да вкара скрито револвер в правосъдната зала. Намерението му било просто да избяга, само че инцидентно прострелва юриста Майкъл Бърдел. Служители на правосъдната защита отвръщат на огъня и го раняват в гърдите. Гарднър оцелява. След като се възвръща е наказан на гибел. Преди изтезанието през 2010 година той си поръчва свинска пържола, омар, ябълков къс, ванилов сладолед и безалкохолно. Докато похапвал, той поискал да гледа филмовата трилогия „ Властелинът на пръстените ”. 
    Виктор Фегер
През лятото на 1960 година Виктор Фегер идва в Дъбюк, Айова, наемайки стая в беден интернат. Скоро след настаняването си, той почнал да звъни на лекарите в указателя по азбучен ред. На всички казвал, че жена му има потребност от помощ. На молбата му откликва доктор Едуард Бартелс. Лекарят е похитен и погубен. Трупът му е открит в царевична равнища с изстрел в главата. Няколко дни по-късно Фегер е задържан в Бирмингам, Алабама. Освен за убийството, против него са повдигнато и обвиняване за федерално закононарушение, защото е транспортирал заложника си през границите на два щата. 

През 1963 година е наказан на гибел посредством обесване. За своето предсмъртно хранене той поискал единствено една маслина с костилка. Пред пазачите обяснил странната си молба с това, че се надява от нея да поникне дърво, откакто го погребат в „ знак на мир ”.  
  Мишел Ней
През 1815 година, когато Наполеон Бонапарт е надвит, 18 от неговите маршали са задържани. Един от тях е херцогът на Елхинген Мишел Ней. Той е наказан на гибел за държавна измяна. Ней трябвало да бъде екзекутиран посредством разстрел на 6 декември 1815 година. Предсмъртното му предпочитание било самият той да даде команда за пукотевица на бойците, които трябвало да изпълнят присъдата.

„ Войници, когато дам команда за пукотевица, стреляйте право в сърцето ми. Протестирам против моето наказание. Водил съм стотици борби за Франция и нито една против нея... Войници, огън! ”, били последните думи на херцога. 
  Джон Уейн Гейси
Джон Уейн Гейси е американски сериен палач и полов нарушител. Той е изнасилил, измъчил и умъртвил 33 момчета. Гейси постоянно взел участие в благотворителни събития и ходел да забавлява децата в лечебните заведения, преоблечен като смешник. Наричал себе си „ Пого ” или „ Патчс ”. Той подмамвал своите жертви като им слагал белезници, залъгвайки ги, че ще им покаже фокус. Така той отвличал момчетата, измъчвал ги, след което ги задушавал. Осъден е на гибел на 13 март 1980 година Екзекутиран е посредством смъртоносна инжекция на 10 май 1994 г. 

Предсмъртното му предпочитание било да хапне пържено пиле, картофки и ягоди. Вероятно, тъй като е работил като управител в три ресторанта от известна верига за бързо хранене. 
    Джеймс Едуард Смит
Джеймс Едуард Смит е наказан на гибел за убийството на Лари Дон Рохъс по време на грабеж на застрахователна компания в Международния търговски център в Хюстън. 

Майка му пробва да го отбрани, настоявайки че Джеймс е с промит мозък поради практикуваните от него черна магия и вудуизъм. По време на ареста си той признал, че е взел участие в шест ритуални убийства, при които е принесъл в жертва, обезглавил и хвърлил едногодишно дете от мост, написа Vocal Media.

Последната му воля преди изтезанието била да получи шепа пръст с цел да извърши вуду обред. Той трябвало да маркира тялото си, тъй че душата му продължи напред, а не да остане на Земята като фантом. Властите обаче отказали на Смит с претекста, че пръстта не била измежду утвърждения лист с храни. Така на 25 юни 1990 година като последно хранене той получил йогурт. На идващия ден Смит е екзекутиран посредством инжекция в щатския затвор в Тексас. Преди гибелта си той заплашил чиновниците, че призракът му ще броди из пандиза през идващите 300 години. 
Уилям Бонин
Уилям Бонин е прочут като Магистралният палач от Калифорния. Той е първият екзекутиран в щата и наименуван от губернатор Пийт Уилсън „ рекламно лице на смъртното наказване ”. Наказан е поради изнасилването и убийството на 21 момчета. 

Предсмъртното предпочитание на Уилям Бонин било да почине от диабет преди изтезанието. Затова той изискал 18 бутилки Кока Кола и Пепси и три шоколадови сладоледа. Опитът му се оказал несполучлив и той умрял от смъртоносна инжекция. 

Последните му думи били: „ Съветвам хората, които се замислят да извършат нещо съществено срещу закона, да отидат на някое безшумно и умерено място и съществено да помислят, преди да го създадат ”.     
Джон Уилям Елиът.
Джон Уилям Елиът е наказан на гибел поради обезчестяване и убийството на Джойс Мангуя, станало на 13 юни 1986 година Елиът я пребива до гибел с колана си, изработен от верига от мотор. 

Преди гибелта си той поискал да похапне 6 бисквити и чай.      
Дананджой Чатърджи 
През 1987 година семейство Парех се реалокира в нов апартамент. Портиер на постройката бил 22-годишният Дананджой Чатърджи. Три години по-късно дъщерята на фамилията Хетал Парех е отрита изнасилена и убита в дома си. Основният обвинен бил Чатърджи. След едномесечно търсене той е задържан. Осъден е на гибел посредством обесване за ликвидиране, обезчестяване и кражба. В деня на изтезанието си той изискал да му свирят религиозни песни. Последното му предпочитание било да допре краката на лекаря на пандиза Басудеб Мукерджи. Молбата му била изпълнена.
    Филип Рей Уъркман 
Филип Рей Уъркман е наказан на гибел поради убийството на служител на реда по време на грабеж на ресторант в Мемфис.
На 30 март 2001 година, единствено 37 минути преди да бъде екзекутиран, Върховният съд на Тенеси анулира решението на арбитър Джон П. Колтън-младши от наказателния съд на окръг Шелби. 

След 6-годишна правосъдна сага, той въпреки всичко е екзекутиран на 9 май 2007 година За последното си хранене той изискал огромна вегетарианска пица, която да бъде дадена на скитник. Служителите в пандиза отхвърлили молбата му. В последна сметка в деня на изтезанието му приютите за бездомни в Тенеси получили голям брой вегетариански пици  от хора от цялата страна в чест на последното предпочитание на Уъркман.    
Джонатан Ноубълс 
На 13 септември 1986 година Джонатан Ноубълс намушква до гибел двете млади дами Мици Нали и Кели Фаркуар, ранява тежко техния другар Рон Рос, който се опитал да ги отбрани. Пронизан бил 19 пъти, само че той оцелява, изгубва едното си око след офанзивата, написа Murderpedia. 

Ноубълс е наказан на гибел посредством инжекция. Преди изтезанието изискал менюто му да бъде като от Тайната вечеря - парче самун и чаша вино, защото в пандиза се трансформирал в ревнив християнин. Той изискал и последно причестяване. Докато го инжектирали Ноубълс пеел коледния химн „ Тиха нощ, свята нощ ”. 
Одел Барнс
На 29 ноември 1989 година Одел Барнс се промъква в дома на Хелън Бас, атакува я, откакто тя се връща от работа. Жената е изнасилена, след което намушкана и убита. Барнс е наказан на гибел на 2 март 2000 година. Предсмъртното му предпочитание било „ Справедливост, тъждество и международен мир ”.
    Лорън Ръсел Брюър 
Лорън Ръсел Брюър е наказан на гибел поради убийството на негър мъж на 7 юни 1998 година. Заедно с още двама души, той изтезава и убива по изключително нечовечен метод 49-годишен мъж с увреждания. Брюър и съучастниците му закарват жертвата си на безлюдно място. Завързват го с верига и го влачат с пикапа си. Обезглавеното и разчленено тяло на чернокожия мъж е намерено на идващия ден. Брюър е наказан на гибел поради ликвидиране на расова основа.  Преди да бъде екзекутиран той поръчал над 10 разнообразни ястия. В менюто му имало троен чизбургер с бекон, 2 пилешки пържоли, омлет, телешко, домати, огромна пица, чушки, бамя, половин кг мешана скара, половин самун, 3 фахитас, 3 бири, сладолед и фъдж с фъстъчено масло.   
Тед Бънди
Тиодор Робърт „ Тед ” Бънди е прочут американски сериен убиец, изнасилвач и некрофил. Той е просветен и добре изглеждащ мъж. Негови жертви са млади дами през 70-те години на предишния век. Тед Бънди е изпратен на електрическия стол за над 35 убийства. Оказва се, че той няма предсмъртно предпочитание преди изтезанието си. Вечерта преди да бъде убит на електрическия стол той е хапнал общоприетото меню от пържола, яйца, печени картофи и самун. 
    Ейлин Уорнъс
Първата жена сериен палач на Америка е екзекутирана на 9 октомври 2002 година посредством инжекция във Флорида. Тя е упрекната и наказана за гибелта на 7 мъже. Телата им са открити сред декември 1989 г.- септември 1990 година край автомагистралите на Северна и Централна Флорида. Само две седмици, откакто Ейлин Уорнъс е задържана, тя и юристът ѝ продават правата върху нейната история. Така се раждат редица книги, пиеси и холивудският филм „ Чудовище ”, с Чарлийз Терон в основната роля. 

Уронъс отхвърля вечерята, която ѝ се поставя. Преди изтезанието си тя изпива единствено чаша кафе. 
    Джералд Лий Мичъл
На 14 юни 1985 година чернокожият юноша Джералд Лий Мичъл прострелва и ограбва двама души, представяйки се за дилър на марихуана в квартален парк в Хюстън. Единият е тежко ранен в бедрото, само че оцелява. В същия ден Мичъл прострелва и убива различен мъж, до момента в който се пробва да го обере ”, написа Texecutions.org 

При ареста си той признава пред служителите на реда „ аз гръмнах белите момчета ”. 

Преди изтезанието пазачите поставили в чантата на Мичъл бонбони с усет на любеница. След като я отворил, той се развикал: „ А тъкмо си мислех, че няма по какъв начин денят ми да стане по-лош ”.

Още от създателя:

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР