Няма нищо по-тревожно и по-симптоматично за болна медийна среда от

...
Няма нищо по-тревожно и по-симптоматично за болна медийна среда от
Коментари Харесай

Соня Момчилова: Няма нищо по-симптоматично за болна медийна среда от наличието на страх

" Няма нищо по-тревожно и по-симптоматично за болна медийна среда от съществуването на боязън. "

Това съобщи ръководителят на Съвета за електронни медии (СЕМ) Соня Момчилова на интернационална конференция на медийните регулатори от Балканския район.

" Според едно проучване на Асоциацията на европейските публицисти в България отпреди по-малко от месец запитаните публицисти дали записват автоцензура в работата си - дават отговор утвърдително. А за мен няма нищо по-тревожно и по-симптоматично за болна медийна среда от съществуването на боязън.

Събитията от последните години – Covid пандемията, а понастоящем и войната в Украйна, ни сложиха в конюнктура, която би трябвало да преценяме доста умно дали да жертваме отвоюваните с цената на доста жертви свободи, с цел да отстояваме цивилизационната си ориентировка, или да не обезпокояваме никнещите като гъби след дъжд цифрови източници на информация, платформи за шерване, уеб сайтове.

Дейността медийна регулация се трансформира безусловно с всеки минал ден във все по-сложна и препъваща се в остарели законови рамки активност ", добави още Соня Момчилова.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР