Няма нищо по-нормално от това българският парламент да избере ново

...
Няма нищо по-нормално от това българският парламент да избере ново
Коментари Харесай

Денков при предаването на властта: В парламентарната република приоритетите се определят от НС

„ Няма нищо по-нормално от това българският парламент да избере ново постоянно държавно управление, което да поеме своите отговорности по Конституция. Действително съм сюрпризиран за какво през последните дни това може да бъде проблем както за някои партии, по този начин и за някои институции, каквато беше президентството “. Това съобщи новоизбраният министър председател на България Николай Денков на гала по предаването на властта в Министерски съвет. 

„ Моят апел е с избора на този нов кабинет ние да забравим за тези страсти, за негативизма, който единствено пречи на нашата работа и по този начин както се заклехме през днешния ден да създадем всичко допустимо, с цел да предадем властта от старите към новите министри с концепцията да стартираме оптимално бързо да работим в интерес на българските жители и бизнес “, добави Денков. 

По думите му в една парламентарна република целите се дефинират от Народното събрание.

„ Известен съм с това, че в министерството на обучение направих всичко допустимо да има последователност и ще го направя и в този момент, доколкото зависи от мен. По тази причина не разбрах какъв е смисълът на този акт да бъдат освободени всички заместник-министри с едно или две изключения, което явно основава проблем за работата на новия кабинет и не оказва помощ да имаме последователност както по цели, по този начин и във връзка с многочислените ежедневни действия “, разяснява Николай Денков. 

 

Той прикани служебните министри да се срещнат с новите и да им предадат информация за това какво се случва в миинистерствата.

„ След една-две седмици ли един месец, в случай че се окаже, че нещо не е свършено няма да има значение кой е отговорен. Това, което ще има значение е, че не сме съумели да се оправим ние като държавно управление. С молба да затворим някои елементи от страницата, които до момента имахме с цялостно почитание за това, което сте свършили, да прехвърлим властта към постоянното държавно управление “, сподели още новият министър председател Николай Денков. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР