Няма нищо по-неприятно и по-противно от държавник, който се хвали.

...
Няма нищо по-неприятно и по-противно от държавник, който се хвали.
Коментари Харесай

Стефан Цанев: Няма нищо по-неприятно и по-противно от държавник, който се хвали

Няма нищо по-неприятно и по-противно от общественик, който се хвали. /.../ Управлявали най-добре, а сме най-зле - доста забавно по какъв начин от най-хубаво ръководство се получава най-лош резултат ", разяснява в изявление за БНР писателят Стефан Цанев. Той е на мнение, че самохвалството е доста неловко за слушане.

За Цанев един от проблемите на политическата система е, че всеки споделя това, което желае да каже, а не слуша другия какво е споделил. " Диалогът сред глухи хора е тъкмо това, което става през днешния ден с нашите партии, които не могат да се схванат по какъв начин да поделят властта и към този момент пети път избираме, вървим на избори, а резултатите, несъмнено, не могат да се трансформират - те ще бъдат все едни и същи и по този начин може да караме още 5 години ", счита създателят.

Стефан Цанев показва, че когато се води спор, стремежът би трябвало да е да се разбере правотата и на съперника.

" Имам съмнения, че на Румен Радев това му е прелестно, че той не страда от това, че партиите не се схващат, не могат да образуват държавно управление и не могат да свикат обикновено Народно събрание. Другото е изрично правилно, че партиите със своето недоразумение го карат да ръководи еднолично. Това става 2 години пред очите ни ", обобщава политическата конюнктура писателят.

За Цанев разделянето сред партиите е поради лакомия за власт и пари. " Не виждам аргументи за такова разделяне в нашите партии. Ако се вслушате в думите им, ще видите, че те приказват едно и също, съвсем се покриват. Много рядко има партия, която има безапелационна разлика. Такава разлика има в говоренето на " Възраждане ". При другите партии аз не виждам разлика в техните цели, за които приказват, споделя писателят.

За него положителната вест е, че разделянето не е стигнало до народа, само че предизвестява. " Това няма метод да не се просмуче във всички пластове на обществото - постепенно и бавно. Тогава ще бъде към този момент ужасно, в случай че това стане, тъй като това към този момент значи революция. Засега имаме война сред политиците, само че не и измежду хората от народа ", подчертата Стефан Цанев.

Той прикани партиите да си подадат ръка и да намерят общото сред себе си. " Няма метод да няма общо. Общото е повече от разликите. Мисля, че разликите в нашия така наречен политически хайлайф е въпрос на самолюбие, на суетност, на някаква мъчителна амбициозност ", заключава писателят.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР