Няма нищо по-хубаво от тичане 3-4 мили. Бягайте сами сутрин,

...
Няма нищо по-хубаво от тичане 3-4 мили. Бягайте сами сутрин,
Коментари Харесай

Ошо: Няма по-върховна медитация от тичането!

 photo_1726643_591f2ea510953 Няма нищо по-хубаво от бягане 3-4 благи. Бягайте сами заран, тогава ще се почувствате по-свободни с  детайлите: въздух, слънце, атмосфера, дървета, птици. В бягането не би трябвало да има съревнование. Второ: бягането би трябвало да се прави без рецензия: че би трябвало да се поправя техниката на тичане, че би трябвало да тичате повече, по-бързо.

Ако можете да вършиме едно нещо по един час всеки ден без рецензия, това е. Само за наслаждение! Научиха ни да търсим във всичко  изгоди и изгоди, а всичко прелестно се случва точно тогава, когато тази рационалност бъде отхвърлена, когато вършим нещо единствено за наслаждение.

Тичането  прониква в нас доста надълбоко. Ето за какво ви го предложих. Има боязън,  под него – яд, под гнева – обич, под тези три положения би трябвало да откриете нещо, започнете да копаете по-дълбоко. Плуването не е толкоз надълбоко, не е толкоз абсолютно, като бягането. Понякога се случва по този начин, че бегачът  може да доближи такава медитативна сила, каквато медитиращият не доближава! При медитацията за това има 10 % късмет, в бягането –  80%.

В едно по-съвършено общество, бягането ще се трансформира в една от най-важните медитации, тъй като когато тичаш бързо, дишаш надълбоко, последователно, след първата миля изчезва разделянето ви от вашето тяло. Това разделяне на съзнанието и тялото изчезва, ставате психосоматични, едно цяло, единение.

След първата миля, когато бягането и дишането ви овладяват  и  проникват във вас – те би трябвало да проникват дълбоко-  вдишвайте, издишвайте надълбоко, колкото е допустимо по-дълбоко – цялата ви кръв се очиства; въздухът минава през вас, слънчевите лъчи проникват във вас, вие още веднъж сте част от природата, животно, а не  цивилизован човек, мъртво създание … Когато още веднъж сте животно,  внезапно изчезва цялата тъга. Човек не може да тича и да претърпява по едно и също време, не е допустимо. Много са се опитвали …

Аз, да вземем за пример, тичах по 15 благи на ден  съвсем 10 години. След първата миля вие сте „ включени “. Никакъв опиат не може да направи това! Просто престанете да бъдете част от човечеството, към този момент сте част от Вселената. Ще го почувствате, след 2-3 месеца ще се случи и това ще се случва всеки ден! Само за 3 месеца.

След като бягането проникне в сърцевината на вашето създание, и у вас се е събудил ловецът – той е във всеки неврон на  мозъка ви, е належащо единствено да се разсъни, да се съживи, да се допре – незабавно откакто се разсъни, ще почувствате голяма наслада. С нея страхът ви ще изчезне, гневът ще изчезне и любовта ще стартира да струи.

Ако изобщо е  допустимо, това е най-хубавата медитация, която мога да ви предложа. Само един час бягане …

© Osho

Ошо: Не можете да успехите тъмнината – тя не съществува

 

  Никога не се безпокойте за отрицателното. Запалете свещ – и тъмнината ще се разсее. Не се опитвайте да се борите с тъмнината. Не може да се победи тъмнината, защото…

Цялата публикация

Ошо: Вървете през живота си, не се тормозете дали сте на прав път или не сте!

 

Ако в думите ви има сърце, то единствено ще слага ударенията. Ако с вашите ръцете има какво да изразите, те ще го създадат сами; не е нужно нищо да вършиме.…

Цялата публикация

Защо боледуват просветлените? Версията на Ошо.

 

Ако вярата може да реалокира планини, защо  не можете да изцелите личното си тяло? Ошо: Аз нямам тяло. Усещането, че имате тяло е безусловно погрешно. Тялото принадлежи на Вселената, вие…

Цялата публикация

Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР