Няма нищо по-добро от вкусна, прясна риба. Но как да

...
Няма нищо по-добро от вкусна, прясна риба. Но как да
Коментари Харесай

Как лесно да почистим риба от костите

Няма нищо по-добро от вкусна, прясна риба. Но по какъв начин да подготвите улова за готвенето му? Обезкостяването на риба е много елементарен развой и може да се направи преди или след готвене. Най-важното нещо, което би трябвало да запомните, е, че скелетната конструкция на рибата е опростена и че благодарение на деликатни придвижвания би трябвало да можете да премахнете всички или множеството от костите с няколко разрязвания.

Първата стъпка за филетирането на рибата преди печене, ще бъде премахването на главата. Следващата е да разрежете на половина улова по дължина, подложен встрани на дъската, с гърба към Вас. Полека прокарайте ножа от разреза до главата по дължината към опашката. След като рибата е разрязана, обърнете я, с цел да отделите и второто филе. Вече би трябвало да имате две половини филетиран улов.

За да махнете костите на рибата, най-удобно е да употребявате огромна пинсета. Премахнете всички кости на филетата, сложени с кожата надолу, които съумеете да видите. Вземете едно парче и го огънете, с цел да видите и по-скритите дребни кости, които да махнете.

Не се тревожете, в случай че изтървете някоя кост. И най-хубавият готвач може да пропусне някоя, случва се на всички.

Накрая можете да махнете кожата посредством пробутване на ножа тъкмо сред нея и месото, в посока от опашката към главата – опашката би трябвало да се намира от дясната Ви страна и действието да се случва наляво.

Друг вид за разчистване на костите, е обезкостяване откакто рибата е сготвена (внимавайте тя да не се разпадне, тъй като това ще затрудни процеса). Това се случва по същия метод – прорез от опашката към главата, който да открие костите за унищожаване, и премахването им с ръка или пинсета.

Вижте още:

- Как да изберем вярно рибата от магазина;

- Как се филетира риба.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР