Няма нищо ново. Има една носталгия, едно имперско мислене, говорене

...
Няма нищо ново. Има една носталгия, едно имперско мислене, говорене
Коментари Харесай

Цветлин Йовчев иска конкретна позиция за Украйна, а не да се притесняваме да не разсърдим Русия

Няма нищо ново. Има една носталгия, едно имперско мислене, говорене и предпочитание на Русия за възобновяване на територията на някогашния Съветски съюз. Това съобщи някогашният вътрешен министър и някогашен началник на ДАНС Цветлин Йовчев в предаването " Лице в лице " по bTV.

Подготвителният стадий на съветската интервенция завърши с разполагането на войските на украинска територия, уточни Йовчев и добави, че всичко това целяло да всее боязън, да тормози и да повлияе посредством напън над взимащите решения.

" Моментът не е инцидентно селекциониран от президента на Русия Владимир Путин - има една отслабена Европа, спор сред Съединени американски щати и Китай и може би нямаше да откри по-подходящ миг ", разяснява някогашният вътрешен министър.

Йовчев означи още, че участието на Украйна в НАТО било употребявано доста изкусно от съветския президент. Пряка военна опасност за България няма, само че въпреки това все още не би трябвало да има съмнения по повод къде стоим ние - за участието в НАТО и Европейски Съюз. Допуснахме много време да се вихри съветска агитация, която сносно била осъществена в България, добави Йовчев.

Това, което Цветлин Йовчев усеща в множеството партии, е в нескончаем интервал " да внимаваме да не се скараме с Русия и не взимаме безапелационна позиция ". Оттук нататък, да се съобразяваме с съветските стремежи би било извънредно неверно, само че партиите взеха неуверена позиция от сорта на " ние сме член на НАТО, на Европейски Съюз и да постъпим по този начин, че да не разсърдим Русия ". Това нещо не може да продължава и би трябвало да бъде взета ясна и съответна позиция, настоя някогашният началник на ДАНС.

Ако не се откри противопоставяне на осведомителната война, която се води, ще бъде доста мъчно, предизвести Йовчев.

Според него пълномащабна военна интервенция е малко допустима, само че е евентуално да има местни спорове в Донецк и Луганск. Всичко зависи от разсъдъка и действието на украинските управляващи. Русия може да управлява напълно процесите, тъй като има паравоенни формирования в Донецк и Луганск, които не са напълно под контрола на Русия. Една провокация може да възпламени искрата и спорът да се разрасне, предизвести Цветлин Йовчев.

Той уточни, че резултатите и въздействието на интернационалната реакция ще бъде по-голямо върху Русия. Едни огромни наказания няма да останат единствено в границите на съответна страна, а ще настъпят нездравословни въздействия за Европа и европейските страни. Европа не е в положително финансово-икономическо положение и след коронавирус рецесията има икономическа, енергийна и действителни шансове, в случай че бъде не овладяна инфлацията, да има и финансова рецесия, посочи Йовчев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР