Няма нищо лошо в това да сме привързани към Европейския

...
Няма нищо лошо в това да сме привързани към Европейския
Коментари Харесай

Кали отсече: С еврото трябва да увеличат и заплатите


" Няма нищо неприятно в това да сме привързани към Европейския съюз по всичките му стандарти, само че в случай че ще влиза еврото в България и заплатите би трябвало да станат такива, каквито са в Европа. Ако това не се случи, популацията ще изпадне в нечовечен психически стрес! "

Това разяснява фолкпевицата Кали пред " България Днес ". Изказването й е във връзка плануваното за началото на 2024 година въвеждане на еврото. Дали скоро ще виждаме два етикета в магазините и пазарите - в лв. и евро, зависи от равнищата на инфлация и с каква скорост това или идващото Народното събрание одобряват законите.

" Надявам се нещата да се контролират. Притеснявам се за елементарните хора, които работят от 8 до 17 ч. и получават заплати, които са смешни ", добавя певицата.

В деня на въвеждане на еврото всички банкови сметки автоматизирано ще се преобразуват от левове в евро. В концепцията на законопроекта е записано, че обръщането от левове в евро наложително ще се прави по закрепения курс от 1,95583 лева за 1 евро. Така да вземем за пример минималната заплата, която сега е 780 лв., ще стане 398,41 евро.

" Ще има голям прочувствен срив . Мисля, че тогава хората ще излязат на стачка, тъй като няма да могат да се оправят със сметките си. Няма по какъв начин да ги заставим да живеят по сходен метод, това е неуместно ", безапелационна е изпълнителката на " Нашата система 4-4-2 " и добавя:

" На възрастните хора би трябвало да подсигурят обществени служащи, които да ги вкарат в това ново парично обращение, с цел да могат да се оправят. Не виждам другояче по какъв начин ще се оправят. "
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР