Няма нищо изненадващо в това, че повечето хора, които са

...
Няма нищо изненадващо в това, че повечето хора, които са
Коментари Харесай

Когато всичко се обърка

Няма нищо изненадващо в това, че множеството хора, които са постигнали някакъв триумф, е трябвало преди този момент да преодолеят не един или два неуспеха в живота си. Истината е, че неуспехите са мъчителна, само че в множеството случаи неизбежна част от пътя към растежа. Ако методите съществено към уроците, които те ви дават, ще откриете, че неуспехите в действителност ви разрешават да постигнете неща, които сте считали за невъзможни.  В последна сметка, само от вас зависи дали ще се възползвате от тези благоприятни условия.

Много компании, които през днешния ден се одобряват за въплъщение на триумфа в бизнеса, нямаше да съществуват, в случай че не бяха минали през сложни интервали, белязани от редица провали. Нямаше да имаме KFC, в случай че полковник Сандър се беше отказал от усъвършенстването на рецептата си за пържено пиле, откакто не съумява да реализира стремежи резултат при над 1000 опита. Компанията Disney можеше да не съществува, в случай че 22-годшиния Уолт Дисни не беше уволнен от локалния вестник в Канзас сити с аргумента, че му липсва креативност. Революционният iPhone можеше в никакъв случай да не се трансформира в действителност, в случай че Стив Джобс не бе заставен да напусне Apple през 1985 година

Казаното дотук обаче не значи, че е елементарно да се изправите на крайници след тежък неуспех. В множеството случаи първо би трябвало да си позволите да приемете и осъзнаете отрицателните усеща, които произтичат от неуспеха, преди да можете да прецените по допустимо най-рационален метод какви корекции би трябвало да извършите и по какъв начин може да се подготвите по-добре идващия път, с цел да не повторите същите неточности. Както споделя основният изпълнителен шеф на  InternQueen.com Лаурeн Бергер: „ Разберете по какъв начин да превърнете НЕ-тата в Да-та. “

Ето няколко неща, които ще ви оказват помощ да бъдете по устойчиви на неуспехите:

Задавайте си ежедневни провокации

Ако желаете да бъдете устойчиви на неуспехите, би трябвало да се научите да се чувствате удобно с дискомфорта. Един от най-хубавите способи да постигнете това е като търсите дребни провокации с ниски залози, при които възможният неуспех няма да донесе съществени отрицателни последствия. По този метод ще се научите да гледате на неуспеха като на естествена част от живота, от която никой не е бива пощаден.

Напишете на лист какво мислите и чувствате

Когато осмисляте страстите, които някакъв ваш неуспех ви е предиздвикал да изпитате, най-добре е да си ги запишете на лист хартия. По този метод ще се научите да идентифицирате причинителите на отрицателните мисли и усеща и ще запазите емоционалното си положение под надзор. Да бъдете устойчиви на неуспехите не значи, да не им позволявате да ви повлияват по никакъв метод, а да намерите вярната тактика за дейно справяне с неуспеха, която да ви помогне да се изправите на крайници допустимо най-бързо.

Създайте общественост

Когато нещата се объркат, имаме възприятието, че всички несполуки и проблеми в живота ни са си единствено наши и че на никой различен не се постанова да минава през сходни трудности. Това няма по какъв начин да е по-далеч от истината. Много евентуално е някой ваш прочут да минал през същите компликации и да е излязъл от обстановката по-силен и по-мъдър. Разговорите с подобен човек могат да ви оказват помощ да погледнете на нещата от по-различна вероятност.

Аниса Пирбазари Хортън за FastCompany.com


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР