Няма никакво замразяване на фискалния резерв. В него има остатък

...
Няма никакво замразяване на фискалния резерв. В него има остатък
Коментари Харесай

Пламен Димитров: Няма замразяване на фискалния резерв, Торбалан още не е дошъл

„ Няма никакво заледяване на фискалния запас. В него има излишък от 4,5 милиарда лв.. Торбалан в действителност още не е пристигнал, може да пристигна, има опасности. Не сме толкоз зле, колкото се твърди. Апокалипсисът към сегашния миг го няма, не споделям обаче, че не може да пристигна “. Това изясни пред bTV президентът на КНСБ Пламен Димитров.

“До преди да бъде признат последният удължителен бюджет, всички харчеха от по този начин наречената единна сметка, която съставлява фискалният запас. 48-ото Народно заседание сподели, че тези 4,5 милиарда лв. и европейските средства би трябвало да бъдат замразени. Ако това се случи, евентуално по тази сметка ще останат малко пари за разплащане. Много промени се одобриха като разходни политики в този парламент. Разходите в бюджета за първото тримесечие са нарастнали два пъти по-бързо от приходите по отношение на предходната година “, изясни финансистът Любомир Каримански.

Президентът прикани парламентарните обединения да не бавят приемането на нов

„ Ново удължение на бюджета значи успокоение, че ще могат да бъдат осъществявани разплащания в обществения бранш. Пенсиите ще бъдат обновени към първи юли. Това е планувано в снадки към този момент бюджет и в този момент като го удължим, ще бъде изпълнено “, уточни още той.

„ Бюджет 2023 “ към този момент цялостен месец стои в Народното събрание и никой не му обръща внимание. Той може да бъде вързан, по метод, който да обезпечи действието на системите. Мантрата, че би трябвало да затягаме коланите, съгласно мен е безусловно ненужна “, разяснява Пламен Димитров.

И двамата специалисти бяха безапелационни, че същински бюджет би трябвало да има, с цел да се осъществя подоходната политика.

Кабинетът ще предложи то да важи до приемането на нова финансова рамка

" Продължаваме да гоним компании и вложенията им от България. Кой ще пристигна от една неустойчива правна система? Кой ще пристигна освен това да не може и да не знае какви са ясните правила в дадената страна, с цел да може да си прави работата ", запита Каримански.

" Цените не понижават. Намалява растежът на инфлацията. Много хора чакат да видят против по кое време да стачкуват. Те ще желаят най-малко инфлацията да бъде обезщетена ", уточни Пламен Димитров.

Какво още споделиха специалистите - чуйте във видеото.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР