Няма никакво съмнение, че тима на Арсенал е един от

...
Няма никакво съмнение, че тима на Арсенал е един от
Коментари Харесай

Какво точно се обърка за Арсенал през сезон 2019/2020 във Висшата Лига?

Няма никакво подозрение, че отбора на Арсенал е един от топ тимовете в Англия, като артилеристите по традиция постоянно са били измежду клубовете забъркани в битката за челните позиции в класирането на Висшата Лига. Всъщност, Арсенал е най-успешния тим от Лондон с общо 13 извоювани трофеи от висшия ешелон на британския клубен футбол, като топчиите също по този начин са спечелили и рекордните 13 трофеи от ФА Къп.

През последните няколко сезона обаче артилеристите по този начин и не могат да се включат сполучливо в борбата за купата, като даже и мястото им в топ 4 към този момент въобще не е несъмнено. Въпреки това, преди началото на сезон 2019/2020 тима от британската столица сподели ясно какви упоритости има, като Арсенал съумя да притегли един от обещаващите гении на остарелия континент, френския нападател Никола Пепе против рекордната за клуба сума от 72 милиона пануда. Този величествен трансфер обаче бе много неочакван, имайки поради представянето на отбора в предните сезони.

От както отбора на Арсенал сграбчи сребърните медали в шампионата през сезон 2015/2016, в идващите сезони артилеристите записаха затова две пети и едно шесто място в класирането. Това несъмнено бе надалеч от задачите и упоритостите на клуб, като Арсенал по този начин и не съумява да доближи до висините от времето, когато Тиери Анри водеше отбора към огромни триумфи. Затова и след подобен доста сериозен трансфер, като привличането на Пепе бе явен индикатор, че може би Арсенал ще бъде измежду топ тимовете през сезон 2019/2020.

За жал на всички почитатели на тима обаче въпросния сезон се оказа надалеч от сполучлив. Така да вземем за пример, в случай че погледнем съответните футболни залагания за британската Висша Лига през сезон 2019/2020 след 31 изиграни кръга, ще забележим, че Арсенал е с коефициент от едвам 151.00 за привършване на акцията в топ 4. От друга страна, след въпросните 31 изиграни мача отбора от Лондон се намираше на доста нежеланото 10-то място в класирането, като една от главните аргументи за незадоволителното показване на отбора е доста слабата игра на Арсенал през първата половина от сезона.



Въпреки, че топчиите започнаха акцията си с две победи, тяхното показване по-късно бе под всякаква рецензия, като в идващите 13 срещи те записаха единствено една победа. Това несъмнено докара до напускането на старши треньора на клуба Юнай Емери, който бе краткотрайно сменен от Фреди Люнгберг. Малко по-късно обаче на поста основен ментор бе назначен различен някогашен състезател на артилеристите Микел Артета, като това се случи малко преди 18-ти кръг в шампионата. Макар и отбора да не се отърси напълно от слабите си представяния, Артета въпреки всичко донесе известна доза непоклатимост в тима.

Треньорските рокади обаче по този начин и не приближиха артилеристите покрай една от главните цели на отбора, а точно едно от местата даващи право на присъединяване в Шампионска Лига. И до момента в който в течение на сезона топчиите записваха тъждество след тъждество, в самото начало на Юли 2020-та стана ясно, че един от потвърдените футболисти в отбора Хенрих Мхитариян ще остане в тима на Рома, където той бе даден чартърен през летния трансферен прозорец на 2019-та година.

Трудно е да се каже за какво и какво тъкмо се обърка в течение на сезон 2019/2020 за Арсенал в британската Висша Лига. Ясно е обаче, че тима продължава да изпитва компликации в локалното състезание, макар гръмките прехвърляния.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР