Няма никакво съмнение, че Baldur’s Gate 3 е една от

...
Няма никакво съмнение, че Baldur’s Gate 3 е една от
Коментари Харесай

Baldur’s Gate 3 е се е продал в двойно повече копия от Divinity: Original Sin 2

Няма никакво подозрение, че Baldur’s Gate 3 е една от игрите на 2023. Играта завоюва доста награди и любовта на феновете на RPG жанра. От Larian Studios към този момент не желаят да посочват съответни числа във връзка с продажбите. Но с помощта на Свен Винке, основният изпълнителен шеф на Larian и GameSpot получаваме някаква концепция и за това.

Винке, който е също и шеф на BG3 споделя, че продажбите са надвишили упованията на студиото. Той разяснява, че играта се е продала в съвсем двоен тираж от Divinity: Original Sin 2. По данни от предходната година, Divinity: Original Sin 2 до този миг се е продала в над 7.5 млн. копия. Това значи, че играта се е продала в към 15-милионен тираж. И несъмнено е добре да се има поради, че BG3 попада в един много нишов жанр на олдскул D&D ролевите игри. Въпреки това, Baldur’s Gate 3 не отстъпва на огромните RPG игри. За съпоставяне, Elden Ring се продава в тираж от 20.5 милиона копия година след излизането си. Друга огромна игра, Cyberpunk 2077 до този миг има продадени над 25 милиона копия. Baldur’s Gate 3 излезе публично при започване на август предходната година.

Малко по-късно Винке се появи в обществената мрежа „ Х “, с цел да направи едно опровергаване. В края на предходната седмица ви предадохме за желанието на Larian Studios да не издават DLC или четвърта част на Baldur’s Gate. Изявлението на Винке скоро провокира и нормалните спекулации. Според тях, провинен за решението на студиото се явяват Wizards of the Coast (WOTC), които държат правата за Dungeons & Dragons. Няма такова нещо обаче, разбираме от Винке.

„ Четейки изявленията в Reddit, желая да направя конкретизиране. WOTC не са отговорни за решението, което взехме. Тъкмо в противен случай. Те бяха в действителност страхотни и чудесни лицензионни сътрудници, давайки ни цялостна независимост. Причината за решението ни е, че считаме, че по този начин е най-добре за Larian “, добавя Винке. Що се отнася до BG3, то Larian не са завършили напълно с нея. Те обявиха към този момент, че ще продължат да доставят усъвършенствания към базовата игра. Така да вземем за пример сега се приготвя следващото обновяване за играта. То ще я добави с няколко финала, които ще са злощастни за вашия персонаж.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР