Няма никакво притеснение за хората, които са ваксинирани с партидата

...
Няма никакво притеснение за хората, които са ваксинирани с партидата
Коментари Харесай

Здравният министър с последна информация за ваксинираните със спряната партида на АстраЗенека

Няма никакво терзание за хората, които са имунизирани с партидата ваксини на "АстраЗенека ", която беше спряна от европейски страни, нито има предложение за прекъсването ѝ в Европа, сподели на брифинг в Гоце Делчев здравният министър проф. Костадин Ангелов, който посети локалната болница.

Това, което се случи в България, беше съдбовен излаз при жена на 57 години, която беше имунизирана предния ден с ваксина на "АстраЗенека " от друга партида и напълно обикновено е това, което направихме - да спрем имунизацията с всички партиди, до момента в който не се обясни обстановката, разясни министър Ангелов.

Проф. Костадин Ангелов уточни, че се схваща напрежението на хората в страната, само че мярката е превантивна. Този развой ще бъде арестуван, колкото и да е мъчно, колкото и да няма задоволително количество ваксини, няма терзания, по-важна е сигурността на хората и това би трябвало да го подсигуряваме, добави той.

Нека хората, които са имунизирани с тази ваксина, да бъдат спокойни, няма риск за тях, аз имам и мои близки, които са имунизирани с имунизациите на "АстраЗенека ", сподели още министърът на опазването на здравето. Той прикани хората да бъдат спокойни, защото това е ваксина, която е доста позната на медицината и уточни, че сходен вид векторна ваксина е имунизацията за грип и в света са направени доста милиони имунизации с тази ваксина.

На пръв взор няма причинно-следствена връзка сред случая с умрялата жена и имунизацията, само че би трябвало да се изчакат всички проби, които да потвърдят 100 % това, добави министърът на опазването на здравето. Едва тогава партидите с имунизацията "АстраЗенека " ще бъдат освободени и имунизационният развой ще продължи.

Електронният указател за имунизация ще проработи още веднъж след излизане на резултатите по случая с умрялата жена, на която е сложена ваксина, сподели още Костадин Ангелов. Очаква се пробите да излязат в сряда. След отваряне на системата всички записани досега ще бъдат записани служебно от датите, когато процесът по имунизиране ще продължи. Паралелно с това продължава имунизацията по етапи с наличните досега ваксини, пазят се и вторите дози, с които се прави реваксинация, беше посочено още на брифинга на здравния министър, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР